Så här tar du hand om dina glasögon

 

 

Att köpa nya glasögon är en stor investering för många. Äger du ett par glasögon vet du säkert hur jobbigt det känns att du ska behöva köpa nya bara för att glaset blivit repigt, fast du fortfarande gillar bågarna och hur de sitter.

Ibland är de inte trasiga utan bara smutsiga och behövs tvättas. I den här artikeln får du en komplett guide över hur du underhåller och tar hand om dina glasögon.

 

Behöver du nya glasögon? Klicka in här och använd koden SENIOREO så får du 12% rabatt hos Extra Optical när du köper nya glasögon!

 

Tvätta glasögonen

Om dina glasögon är smutsiga, fulla av fingeravtryck eller någon annan oljig yta kan du behöva tvätta dem. Du kan börja med att skölja glaset i ljummet vatten, då får du bort eventuell smuts och dammpartiklar på dina glasögon.

 Olja, fingeravtryck eller stadsluft försvinner inte genom att bara skölja och torka av utan för att rengöra dem ytterligare rekommenderas ett riktigt regöringsmedel. Det går att använda antingen ett medel på sprayflaska eller färdiga servetter. Servetterna brukar inte rekommenderas av optiker eftersom att medlet i dem förstörde glasögonen men idag finns det väldigt bra ”wipes” att köpa.

 

Ett rengöringsmedel för glasögonen rengör ordentligt men skadar inte glaset. Starkare rengöringsmedel som till exempel aceton riskerar att förstöra ytbehandlingen på glaset. Se därför till att du använder ett bra medel.

Rengöringsmedlet torkar du enkelt av med en mikrofiberduk.

 

Putsa glasögonen

Om glasögonen bara är immiga eller att du ser lite suddigt i dem räcker det att putsa glasögonen. När du köper glasögon får du alltid med en liten putsduk, om du har slarvat bort den finns det nya att köpa. Det fungerar självklart även med vanlig mikrofiberduk men var noga med att du inte använder den till något annat än glasögonen eftersom att smuts och smågrus kan repa dem. Använd absolut inte hushållspapper eftersom att fibrerna kan repa ditt glas!

 

Tvätta bågarna

Bågarna behövs också tvättas ibland. Till bågarna rekommenderas ljummet vatten och pH-neutral tvål (till exempel lactacyd). Kom ihåg att det av hygieniska skäl kan vara bra att tvätta näskuddarna också, dessutom sitter de bättre efter att man tvättat bort oljan som kommer från näsan.

 

Förvara glasögonen

När du inte använder dina glasögon bör du alltid ha dem i ett glasögonfodral av det hårdare slaget. Dels slipper du repor från smuts men det hårda fodralet hindrar dem dessutom från att bli klämda och böjda.

 

Tröttnat helt på glasögon? Klicka här och få 7% rabatt på kontaktlinser hos Mister Spex när du använder koden MDYKN.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Slipa till din sax

Tips & Trix

Lös upp det brända i en kastrull med socker

Tips & Trix

Ta bort repor på telefonen

Relaterade rabatter

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i vinter hos AirTours!

AirTours

Flyg

400 kr rabatt ALLA weekendpaket hos AirTours!

AirTours

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i oktober med AirTours

AirTours

Glasögon

Trött på glasögon Få 14 000kr rabatt när du gör ett linsbyte med trifokala linser!

Vårda Ögon

Glasögon

Boka kostnadsfri synundersökning (värde 595kr)!

Vårda Ögon

Båt

Seniorkryssa med Wasaline (från 285 kr)

Wasaline

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.