Så här tar du hand om dina glasögon

 

 

Att köpa nya glasögon är en stor investering för många. Äger du ett par glasögon vet du säkert hur jobbigt det känns att du ska behöva köpa nya bara för att glaset blivit repigt, fast du fortfarande gillar bågarna och hur de sitter.

Ibland är de inte trasiga utan bara smutsiga och behövs tvättas. I den här artikeln får du en komplett guide över hur du underhåller och tar hand om dina glasögon.

 

Behöver du nya glasögon? Klicka in här och använd koden SENIOREO så får du 12% rabatt hos Extra Optical när du köper nya glasögon!

 

Tvätta glasögonen

Om dina glasögon är smutsiga, fulla av fingeravtryck eller någon annan oljig yta kan du behöva tvätta dem. Du kan börja med att skölja glaset i ljummet vatten, då får du bort eventuell smuts och dammpartiklar på dina glasögon.

 Olja, fingeravtryck eller stadsluft försvinner inte genom att bara skölja och torka av utan för att rengöra dem ytterligare rekommenderas ett riktigt regöringsmedel. Det går att använda antingen ett medel på sprayflaska eller färdiga servetter. Servetterna brukar inte rekommenderas av optiker eftersom att medlet i dem förstörde glasögonen men idag finns det väldigt bra ”wipes” att köpa.

 

Ett rengöringsmedel för glasögonen rengör ordentligt men skadar inte glaset. Starkare rengöringsmedel som till exempel aceton riskerar att förstöra ytbehandlingen på glaset. Se därför till att du använder ett bra medel.

Rengöringsmedlet torkar du enkelt av med en mikrofiberduk.

 

Putsa glasögonen

Om glasögonen bara är immiga eller att du ser lite suddigt i dem räcker det att putsa glasögonen. När du köper glasögon får du alltid med en liten putsduk, om du har slarvat bort den finns det nya att köpa. Det fungerar självklart även med vanlig mikrofiberduk men var noga med att du inte använder den till något annat än glasögonen eftersom att smuts och smågrus kan repa dem. Använd absolut inte hushållspapper eftersom att fibrerna kan repa ditt glas!

 

Tvätta bågarna

Bågarna behövs också tvättas ibland. Till bågarna rekommenderas ljummet vatten och pH-neutral tvål (till exempel lactacyd). Kom ihåg att det av hygieniska skäl kan vara bra att tvätta näskuddarna också, dessutom sitter de bättre efter att man tvättat bort oljan som kommer från näsan.

 

Förvara glasögonen

När du inte använder dina glasögon bör du alltid ha dem i ett glasögonfodral av det hårdare slaget. Dels slipper du repor från smuts men det hårda fodralet hindrar dem dessutom från att bli klämda och böjda.

 

Tröttnat helt på glasögon? Klicka här och få 7% rabatt på kontaktlinser hos Mister Spex när du använder koden MDYKN.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Mobilabonnemang

Mobilabonnemang från 29kr / mån + 100 GB surf!

Ny!

Hallon

Julkampanj – Upp till 55% rabatt på Emma.se!

Ny!

Emma Sleep

Få frifrakt på ordrar under 500 kr hos Susanna Falken Jewellery!

Susanna Falken Jewellery

Boende

Spara 20% på ett köp!

Markslöjd SE

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

Få 5% rabatt på alla fordon, ytterligare 30% rabatt på tillbehör! 🦼

Skand

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.