Så skapar du en städad och inredd känsla

Vad som är en fin inredningsstil är helt och hållet subjektivt. Även om det alltid råder vissa trender så har vi alla en personlig smak. Ibland kan det dock vara svårt att dra gränsen mellan hemtrevligt och rörigt, särskilt när man ser på sitt eget hem. Här kommer ett antal tips som kan hjälpa dig att hålla mer ordning hemma och få inredningen att kännas mer genomtänkt.

 

Undvik “prylhögar” och avlastningsytor

Även den mest ordningssamma har avlastningsytor eller “pryllådor” hemma, ofta i hallen eller köket. Där hamnar post, sladdar, nycklar, solglasögon, mynt och mycket mer. Ett tips är att sätta upp en hylla på väggen i hallen med olika lådor eller fack. I varje låda ska en viss typ av sak läggas. På så vis sorterar du med en gång och har sedan lättare att veta vad du har lagt var. Ett annat tips är att ställa fram en fin låda eller ask med lock på ett bort i hallen. Här kan du lägga mynt och kvitton eller kanske nycklar. Genast har du inte bara skapat ett bra system för ordning – du har även bättrat på inredningen.

Rensa med jämna mellanrum

Ofta samlar vi på oss en hel del under årens lopp. Det kan vara souvenirer, loppisfynd, presenter, impulshandlade prydnadssaker och mycket mer. När njöt du senast av alla dessa pinaler? Står de bara där och samlar damm utan att fylla någon funktion? Rannsaka dig själv och se om du kan rensa bort vissa saker. Det är självklart viktigt att spara på vissa saker för att de är vackra eller har ett högt affektionsvärde, men ibland samlar man på sig sådant man faktist vare sig vill ha eller behöver. När du rensat ut lite kommer hemmet förmodligen se mer städat och väl inrett ut.

 


Det här hemmet har en tydlig linje i stil, färg och material. 

Enhetliga textilier

Om du vill få vardagsrummet att se mer enhetligt och städat ut är det smart att ha gardiner, prydnadskuddar, filtar och så vidare som passar ihop. Bestäm dig för en färg och låt den vara genomgående. Det blir extra fint om materialet återkommer i de olika textilierna. Satsa även på prydnadskuddar av olika storlek, det ser mer ordnat och harmoniskt ut.

Sortera i bokhyllan

Det är härligt med ett hem där det finns mycket böcker. Nackdelen är dock att bokhyllor ofta ser lite röriga ut. Sortera böckerna i färg- eller storleksordning för ett mer harmoniskt och städat intryck. Det kommer göra susen!

Städat på kyl och frys

Det är praktiskt att sätta upp viktiga lappar på kyl och frys eftersom de syns och är svåra att missa – perfekt när det är något du måste komma ihåg. Det ger dock ett rörigt och oorganiserat intryck. Om du håller ytorna lite mer städade kommer köket se mer städat ut. Ett tips är att köpa en metallklämma med magnet på baksidan. Då kan du fästa viktiga papper utan att de hamnar överallt. Se bara till att det viktigaste pappret sitter längst fram.

Undvik klädhögar

I sovrummet och även i soffan har det en tendens att bildas högar av kläder, filtar och annat. Ta för vana att alltid ta med dig det du lämnar och lägga på rätt plats så snart som möjligt. Annats kan du ha särskilda korgar där du lägger sådant som du sedan sorterar ut vid ett bättre tillfälle. Välj en fin korg som passar in i inredningen.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Bästa sättet att göra rent ugnsluckan

Boende

Därför ska du spraya ättika runt fönsterna i vår

Boende

Tvätta INTE trallen med högtryck

Relaterade rabatter

Boende

Sälj din bostad till Movesta – gratis flytthjälp & flyttstäd

Movesta

Boende

Seniorerbjudande på 100 % förnybar el till ett schysst pris

Skellefteå Kraft

Boende

12% seniorrabatt hos Cervera

Cervera

Boende

Slipp onödigt dyra elräkningar – 50% på installationspaketet

Easyserv

Boende

Mobilt brandlarm för endast 99kr/ månad

Tryggsam

Bil

20% rabatt hos Diodhuset

Diodhuset

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.