Det kan vara väldigt svårt, om inte omöjligt, att skära en tårta så att varje tårtbit blir perfekt. Det vanliga är att använda en tårtspade eller en vass kniv. Trots att man är försiktigt så blir bitarna oftast lite ihoptryckta och sneda.
Har du någonsin undrat hur tårtbitarna på vissa restauranger kan se så perfekta ut? Inte nog med att tårtorna är vackra och fint dekorerade – bitarna är alldeles felfritt skurna. Visst vore det roligt att lyckas med det hemma också? Knepet för att lyckas är en stark sytråd. Sytrådsknepet är ett gammalt husmorsknep från 1950-talet – och det fungerar hur bra som helst!
Gör så här
1 ) Leta fram eller köp en rulle med stark sytråd, exempelvis björntråd.
2 ) Klipp av en lång tråd.
3 ) Håll tråden extremt spänd med händerna över tårtan.
4 ) För ner den spända tråden över och genom tårtan diagonalt med hjälp av små “sågande” rörelser. Tårtbitarnas kanter blir jämna och fina.
5 ) Servera perfekta tårtbitar och njut av ett trevligt kalas!