Så skyddar du resväskan när du flyger

En stabil väska på fyra hjul är att föredra.

Många är vi som fått väskor repade eller förstörda i samband med flygresor. Vill det sig illa så kan en väska gå sönder så pass att innehållet blir skadat eller rent av ramlar ut. Som tur är så finns det tips på hur du kan skydda väskan, så att semestern inte får en tråkig och dyr start.

 

Packa väskan full och stäng ordentligt

Väskorna åker på en hel del stötar och smällar i hanteringen på flygplatser och på flygplan. Alla väskor läggs på varandra i flygens bagageutrymmen och även när flygpersonalen fraktar dem till och från flygen. För att inte tala om vid väskutlämningen. Om du ser till att packa väskan så att den blir full så kommer den stå emot smällarna bättre.

Ett tips kan vara att lägga i ett billigt lakan eller liknande för att fylla ut eventuella tomrum i väskan inför resan. Om du sedan handlar fina saker som du vill ta med dig hem kan du kasta lananet och istället packa ner dina fynd. Självklart är det även väldigt viktigt att stänga väskan korrekt så att den inte råkar gå upp i hanteringen. Se till att dragkedjor är igendragna och spännen knäppta.

 


Tänk på att stänga väskan ordentligt så att innehållet inte faller ur.

Använd en stabil och bra väska

Det är ju väldigt lockande att köpa en väska som väger så lite som möjligt och helst den som är billigast. Risken då är att den inte alls står emot stötar och smällar särskilt bra, den är antagligen ganska så sladdrig och mjuk. Om du ska köpa en väska så välj en som är välbyggd och stabil. Då är det lättare att packa bra och få prylarna inuti att ligga på plats. Ofta har nämligen de stabila väskorna bra innerfack där du kan sortera och organisera dina prylar så att de klarar resan bättre. Det kan vara smart att betala lite mer när du köper nästa resväska, på så vis minskar nämligen risken att innehållet blir förstört och i längden sparar du därför pengar.

Välj inte en väska du är rädd om

Om du inte vill att väskan ska bli smutsig eller repig så bör du inte använda den. Personalen på flygplatserna har mycket att göra och kan inte hantera en exklusiv resväska från ett franskt modehus annorlunda än en billig väska. Du kommer få märken på din väska oavsett. Köp därför en väska som är bra och som du vågar använda.

 


Oavsett vilken väska du har så kan hanteringen av den vara lite tuff på flygplatsen.

Bra med fyra hjul

Det allra vanligaste när det kommer till väskor med hjul är att det endast är två stycken. Som du kanske har märkt så är den typen av väskor svåra att styra, särskilt när en har bråttom och springer runt på en flygplats. Fyra hjul är att föredra för bekvämligheten.

 


Det kan vara slitsamt att vara på resande fot. Välj därför en smidig och bekväm väska som du orkar ta med dig.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Boende

Mygglampa Effektiv

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.