Så slipper du städa badrummet lika ofta

Med några enkla knep kommer städningen gå som en dans. 

De flesta av oss tycker det finns roligare saker än städning. Vissa av hemmets rum är viktigare att hålla rent än andra, badrummet tillhör dessa. Det är viktigt att hålla efter så att smutsen inte lagras och skapar en osund miljö. Som tur är finns det smarta knep som gör att du inte behöver städa badrummet lika ofta.

Motverka fukt

Det är inte konstigt att badrum ofta blir fuktskadade eller får en unken och fuktig lukt. Tänk på att sätta på fläkten eller öppna fönstret när du duschat eller badat färdigt. Ha aldrig dörren helt stängd när rummet inte används. Införskaffa en bra gummiskrapa som du hänger på väggen. Gör till en regel att denna alltid ska användas när någon duschat eller badat. Om skrapan används regelbundet så minskar påbyggnad av kalk och därmed smuts och bakterier. Om du har duschdraperi så är det viktigt att dra det helt åt sidan (öppna det) efter varje dusch eller bad så att rummet luftas.

Ta bort tvål och schampo

Tvål- och schamporester i handfat, dusch och badkar kan bli riktiga smuts- och bakteriesamlare. Försök att inte skvätta onödigt mycket med dessa i duschen eller badkaret. Byt gärna ut det lösa tvålblocket på handfatet till en pumptvål. Ta bort samtliga tvål- och schamporester regelbundet så att det inte hinner samlas bakterier. 

 


Det är lättare att hålla rent när du har pumptvål. 

Spraya med vattenavstötande medel

Kalk- och vattenrester har en tendens att samla på sig smuts och bakterier. Dessutom ser det tråkigt och ostädat ut när exempelvis duschdörrar av glas är matta och grumliga. Visste du att det finns särskilda medel som motverkar detta? Om du vill slippa putsa och feja lika ofta så kan det vara smart att köpa en flaska vattenavstötande medel. Spraya duschdörrar och väggar regelbundet. Vatten, kalk, tvål och schampo får svårare att fästa på ytorna vilket leder till att städningen kommer gå lättare.

Använd ättika – nästan varje dag

Att ättika är bra som rengöring är ett välkänt faktum. Om du vill slippa städa så ofta så kan du fylla en sprayflaska med lika delar vatten och ättika. Ha flaskan stående i badrummet och spraya på smuts, tvålrester, schamporester, kalkrester och vattenrester när de dyker upp. Torka av med papper som du sedan spolar ner i toaletten.

Använd desinfektionsservetter

Eftersom bakterier har en tendens att samlas i badrum, särskilt när du varit sjuk, så är det klokt att använda desinficerande våtservetter. Ha en förpackning lättillgänglig så att du snabbt och enkelt kan ta fram en servett för att torka bort tandkrämsrester, tvålrester, damm och mycket annat. Dessutom är de mycket bra för rengöring av kranarna.

 


Det blir lätt tandkrämsrester i handfatet. 

Handdukshängare

Med en väggmonterad handduksstång/handdukstork ser badrummet fräschare och mer stilrent ut. Dessutom luftas handdukarna bättre vilket motverkar fukten från att samlas och leda till att handdukarna blir ofräscha.

Rent duschdraperi

Det är bra att slänga in duschdraperiet i tvätten med jämna mellanrum. Däremellan är det klokt att spraya nederdelen av draperiet med en rengöringsspray. Upprepa detta en gång i veckan så motverkar du att tvål- och schamporester samt kalk och smuts får fäste.

 

 
En handdukshängare är en bra investering. Kan du inte installera en variant med värme i så är en väggmonterad stång också bra. 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy

Relaterade rabatter

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.