Så här blir du av med dålig lukt i köket

Köket är det rummet där man har all mat, lagar all mat och oftast slänger all mat. Det är därför inte så konstigt om det börjar lukta lite unket eller konstigt ibland. Problemet kan vara att lokalisera och åtgärda det som osar.

I den här artikeln kan du läsa några tips och tricks på saker du kan åtgärda för att få bort den otrevliga lukten i ditt kök.

Städa med citron

Släng inte citronen som du har använt till matlagningen. Skär upp det i små bitar och använd de för att torka av köksskåpen med. Du kan också frysa citronskal med lite vinäger så att du alltid har ett bra bakteriedödande medel redo om det börjar lukta.

Byt svamp

Oavsett hur noga du sköljer ur den så kommer tillslut disksvampen att börja lukta. Disksvampar kostar inte många kronor så försök byta ett par gånger i månaden!

Små matrester

Längs socklarna, inne i skåpen eller längst in i hörnet på bänkskivan samlas det gärna små matbitar som man knappt ser eller märker av. Men många bäckar små och till slut kommer de att börja lukta illa. Försök att städa bort så mycket som möjligt!

Bakpulver i kylskåpet

Stoppa en liten skål med bakpulver i kylskåpet och det kommer att suga åt sig alla otrevliga lukter från maten du har där inne. Kom ihåg att byta bakpulver lite då och då!

Kasta matrester direkt

Speciellt om du har ätit skaldjur är det viktigt att du snabbt går ut med soporna. När det väl börjat lukta kan det vara svårt att bli av med lukten på några dagar, speciellt nu på vintern när det blir väldigt kallt att vädra.

Ring en rörmokare

I absolut värsta fall har det fastnat någonting i avloppet. Du kan såklart använda en propplösare men det fungerar inte alltid. Har du mat i avloppet kan det lukta otroligt illa och då måste rörmokaren rensa röret.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Att tänka på när du anlitar hantverkare

Boende

Rengör din madrass i 3 enkla steg

Boende

Spola aldrig ner mjöl i slasken

Relaterade rabatter

Boende

Stort utbud av hjälpmedel som underlättar din vardag

CureMed

Boende

Lägg pengar på livets goda och inte på elen – teckna vårt elavtal för seniorer

fortum

Boende

150kr rabatt på nästa köp!

Mattkoncept

Boende

20% rabatt på din radonmätning

Radonova

Boende

15% rabatt på ett köp

Homeroom

Boende

10% rabatt på hela sortimentet

Grön interiör

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.