Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Seniordeal.se - Vida XL - Kontorsmöbler
I annonssamarbete med VidaXL

Många äldre börjar ta upp lugnare hobbys som kan kräva ett bra arbetsrum. Därför kan det vara värt att inreda ett eget hemmakontor, om du har plats i huset. Det spelar ingen roll om det bara är en liten hörna eller ett helt rum. Det viktiga är att du trivs och har inredning som ger dig energi att orka hela dagen. Här kommer några av våra bästa tips för att få till ett fint hemmakontor.  

Tänk på att det ska vara funktionellt och inbjudande 

Om du ska inreda ditt eget hemmakontor bör du tänka att det ska vara både funktionellt men även inbjudande och hemtrevligt. Det bör kännas harmoniskt och inspirerande att arbeta i. Därför bör du tänka på allt från färgval till förvaring. Om du har för många saker omkring dig kan det ofta kännas stressande.  

Ett annat problem många som arbetar hemifrån upplever är att de sitter för länge och inte tar tillräckligt många pauser. Om budgeten tillåter kan du därför installera en massagefåtölj på kontoret. Då har du genast en ursäkt att ta en paus mitt under dagen. Något så enkelt som ett rullbord kan också vara precis det som rummet behöver. Då behöver du inte bära lika mycket som du skulle annars.  

 

Glöm inte tänka på bra belysning 

I Sverige bor vi i ett mörkt klimat större delen av året och därför är det viktigt att tänka till en extra gång kring belysning på kontoret. På sommaren är vi bortskämda med det naturliga solljuset genom våra fönster. På höst och vinter måste vi dock kompensera för det lilla solljus vi får. Tänk efter vad just du behöver på din arbetsplats. Behövs det en starkare bordslampa? Eller lite behaglig ljussättning över hela rummet? Oavsett finns det en form av belysning som passar.  

 

Inredning som ger energi 

Om du vill få lite extra energi på ditt hemmakontor är det också bra att sätta in lite växter. Oavsett vilken storlek du har på ditt kontor finns det alltid sätt att få in lite mer grönska. Det kan bara vara en liten kruka med en vacker planta. Om du inte är så hemma på växter kan du välja en grön växt som mer eller mindre sköter sig själv.  

Det är också känt att naturen har en avstressande effekt på människan. Har du möjlighet kan du också ta en skogspromenad under dagen.  

 

Se till att ha ergonomiska möbler 

En fälla som många hamnar i när de arbetar hemma är att de sätter sig i soffan eller sängen. Det kan vara mysigt men det är inte ergonomiskt i det långa loppet. Din rygg kommer tacka dig om du fokuserar på ergonomiska möbler. Du bör till exempel välja en stol som passar för din rygg. Dessutom är det en fördel om ditt skrivbord går att höja och sänka. Då kan du stå och sitta växelvis under dagen.  

 

Finn din lugna plats 

Om du bor i ett hem med mycket liv och rörelse är det viktigt att du får en avskild plats där du kan arbeta i lugn och ro. Har du tillräckligt med plats och kan använda ett helt rum som kontor brukar det inte vara några problem. Om du däremot ska göra ditt kontor i vardagsrummet är det viktigt att du kan skärma av. Det finns väldigt många avdelare som går att använda i detta syfte.  

I övrigt så har det skett en stor förändring när det gäller inredning. Allt fler lämnar den öppna planlösningen till förmån för stängda rum. Nu är det betydligt viktigare att kunna sitta avskilt och i lugn och ro. Då blir det också enklare att skilja på arbetstid och fritid.  

 

Boende,Livsstil
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy Copy

Boende

Tefal Easy Chef Stekpanneset Copy Copy

Relaterade rabatter

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Ny!

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Ny!

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.