Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Visst kan golf framstå som en högt prissatt fritidssyssla, men med några smidiga strategier kan det vara en överkomlig sport. Här följer några tips som det möjligt för dig att njuta av golf utan att tömma plånboken.

Det bästa rådet för dig som är ny inom golf är att börja med begagnade golfklubbor. Den växande andrahandsmarknaden erbjuder mängder av möjligheter att hitta utmärkta klubbor till rimliga priser. Vi rekommenderar att du först prövar en äldre uppsättning klubbor innan du ens funderar på de nyaste modellerna. 

Vad gäller klädsel så har golfmode genomgått en stor förändring genom åren. Stränga klädkoder är mestadels ett minne blott, vilket betyder att du inte behöver köpa specialiserade golfkläder. Fokusera istället på bekvämlighet – par långbyxor och en krageskjorta fungerar ypperligt. Och glöm inte att packa ner regnkläder, för ibland kan vädergudarna vara oberäkneliga. Även om golfskor är designade för sporten, så kan du lika gärna använda vilka bekväma skor som helst, bara de har bra grepp.

Många golfklubbar erbjuder mat och dryck på plats, men för att behålla kontrollen över din budget kan du ta med din egen picknick. En kaffetermos, en smörgås och en vattenflaska kommer man långt med.

Innan du hoppar in och köper ett golfklubbmedlemskap, läs noggrant vad som faktiskt ingår. Många klubbar erbjuder attraktiva paket, som greenfeemedlemskap, vilket ofta inkluderar flera speltillfällen. Detta kan vara ett smart sätt att spara pengar, särskilt om du inte planerar att spela varje vecka.

När du är ute på golfbanan, håll ögonen öppna. Golfare behöver en stadig försörjning av bollar och peggar, och du kan ofta hitta förlorade bollar i vattenhindren med hjälp av en bollhåv. Likaså kan du hitta peggar som har glömts kvar vid utslagsplatserna. Såklart bör du ha med egna bollar och peggar ut på banan, men du kan också fylla på förrådet genom att ha ögonen öppna. 

Att börja spela golf innebära inte att du behöver tömma din pensionsfond. Med dessa tips kan du njuta av sporten och den sociala aspekten av golf utan att oroa dig för att dina pengar ska rulla iväg på greenen. Och vad kan vara mer avkopplande än en dag ute på golfbanan, att andas in frisk luft, och att träna både kroppen och hjärnan med detta utmanande och givande spel? Så svinga in i dina gyllene år med golf – du kanske upptäcker att det är din nya favoritsyssla.

Hälsa,Nöje
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Boende

Trädgårdsbelysning LEDlampa

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.