Så påverkas dina relationer och dejtingliv av snus

I annonssamarbete med Haypp

En nyligen genomförd undersökning som besvarades via mejl av 889 personer, både seniorer 55+ och vuxna, visade bland annat hur kvinnor upplever att snus påverkar deras relationer.  

Företaget bakom de tobaksfria nikotinpåsarna Haypp genomförde nyligen en undersökning där ålder och kön var jämnt fördelat bland deltagarna. Syftet med undersökningen var bland annat att en ökad förståelse för hur snus upplevs i relationer och träffar och hur kvinnor, 55plussare och vuxna, förhåller sig till snus. 

Träffa eller leva i relation med en som snusar

Undersökningen var uppdelad i två delar och i den första delen skulle respondenterna svara på frågan om de skulle kunna tänka sig att leva i relation eller dejta en person som röker, snusar portionssnus, lössnus eller nikotinpåsar. Undersökningens andra del syftade till att, genom påståenden, förstå olika positiva och negativa aspekter kopplade till snus i en relation, som exempelvis: ”jag har upplevt att min partner eller personen jag dejtat tyckt att det är oattraktivt (med snus, reds. anm.)”.

 

Majoriteten föredrar nikotinpåsar

Resultatet visar att 93 procent av kvinnorna i undersökningen kan tänka sig att träffa eller leva i relation med en som använder nikotinpåsar. Siffran hos männen var 91 procent. Efter nikotinpåsar kom portionssnus, därefter vape (e-cigaretter) och lössnus. 64 procent av männen och 62 procent av kvinnorna kunde inte tänka sig (eller var osäkra på om de kunde) leva i relation eller dejta en person som röker. 

Läs mer om resultatet här!

Vidare visade undersökningen att ungefär en av tio kvinnor upplevt att deras partner eller personen de träffat tyckt att deras snusande varit oattraktivt eller okvinnligt. Bland kvinnorna som snusar nikotinpåsar var siffran nere på sju procent. 

Här går det att anta att det med största sannolikhet hör ihop med att snus som företeelse historiskt sett varit manligt betingat och att snus brukats av män i högre utsträckning än kvinnor, även om detta förändras i takt med nya snusvanor, både hos den äldre och yngre delen av befolkningen. 

 

Snus bättre alternativ än rökning

Det finns också skillnader i hur män och kvinnor upplever att ens partner eller personen de träffat klagat på lukten av snus. Fler män upplever att lukten klagats på, vilket kan tänkas bero på att fler män än kvinnor använder tobakssnus, med tobaksdoft, jämfört med nikotinpåsar som ger en annan typ av smak- och doftupplevelse.

Hela 73 procent av respondenterna i undersökningen angav att snus inte alls har påverkat relationen negativt. 37 procent av kvinnorna har upplevt att deras partner eller personen de dejtat haft inställningen att snus är ett bättre alternativ än rökning och gärna pratar om snus. 

 

Relationen står inte och faller med snuset

Resultatet av undersökningen gör gällande att fler kvinnor än män inte upplever att deras relation eller dejtingliv påverkats av snusandet. Trots att många svarade att snuset har påverkat relationen så tycks den allmänna uppfattningen vara att snus är bättre än rökning. Risken att snuset skulle ha en negativ påverkan på din nästa dejt är mycket liten.  

Ta del av Haypps undersökning här!

Livsstil,Nöje
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Trädgårdsbelysning LEDlampa

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.