Se om du kan höja din pension – med en minimal insats

I samarbete med Svenska Fribrevsbolaget

För många känns det så krångligt att tänka på hur det går med pensionen att man helt enkelt låter bli. Det kan man förlora stora pengar på.
Men det finns ett enkelt sätt att säkra en bättre pension i framtiden. Svenska Fribrevsbolaget erbjuder en enkel pensionsanalystjänst – ett knapptryck bort.    

Mitt i livet känns pensionen kanske långt borta och svår att få grepp om. Har du, som de flesta andra svenskar, också bytt jobb några gånger under ditt arbetsliv kan det vara extra svårt att få grepp om hur du egentligen ligger till. Du har då förmodligen ditt kapital spritt mellan flera olika bolag – till olika avkastning och olika avgifter. Det handlar om det pensionskapital du har i avlutade pensionsförsäkringar – dina så kallade fribrev. Hur dina fribrev är placerade kommer påverka din framtida pension. Svenska Fribrevsbolagets affärsidé är att rikta ljuset mot dessa för många “dolda” besparingar – och hjälpa dig att få grepp om din situation.

Kostnadsfri pensionsanalys – ett knapptryck bort

– Vi har utvecklat en enkel och kostnadsfri pensionsanalystjänst. Den hämtar information om just dina pensionspengar och vi gör en analys av hur och till vilka villkor dina pensionspengar är placerade, säger Max Danielsson på Svenska Fribrevsbolaget.

Pensionsanalysen beställer du enkelt på nätet med hjälp av BankID. Det tar bara ett par minuter. Sammanställningen levereras digitalt inom en månad. Tjänsten är gratis och du förbinder dig inte till något.

– Vi vill göra det enklare att få en överblick över sin situation och bidra till att fler får ut så mycket som möjligt i pension. Alla borde göra en analys, för sin egen framtids skull, säger Max Danielsson.

 

Lägre avgifter – en väg till högre pension

En nyckel till en högre pension är ofta att samla sitt pensionssparande på ett ställe. Analysen kan till exempel visa att det finns möjlighet att spara mycket pengar genom att byta till en pensionsförsäkring med lägre avgift.

– Det är många som betalar onödigt höga avgifter på sina pensionspengar, utan att veta om det, säger Max Danielsson. 

Svenska Fribrevsbolaget har räknat ut att den genomsnittliga kunden, som är 56 år gammal, sparar 130 000 kronor fram till pension genom att byta till deras pensionsförsäkring med lägre avgift. Den som betalar högre avgifter än snittet, eller den som ser över sin pension vid en yngre ålder, kan spara ännu mer.

– Även om vi haft flytträtt en längre tid är det få som flyttar sina pensionsbesparingar. Brist på kunskap eller att det känns för komplext är säkert en förklaring. Den som drabbas hårdast av höga avgifter kan förlora uppemot en fjärdedel av sin pension, visar våra beräkningar. Det är ju ganska illa, säger Max Danielsson.Ekonomi
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Därför är flytträtten för pensioner viktig för dig

Ekonomi

Så får du koll på dina fribrev

Ekonomi

Utnyttja flytträtten – låt inte tjänstepensionen ligga kvar hos din gamla arbetsgivare

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Ekonomi

Här är din present från Tryggsam! 🔑

Tryggsam

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.