Semestra på unika Lanzarote

Det är magiskt att bada i en vik som denna. 

Med de mörka bergen och vita husen är Lanzarote som hämtad ur en film. Naturen är dramatisk och lugn på en och samma gång och utbudet av restauranger, kultur- och naturupplevelser lockar många. Om du ännu inte varit på den magiskt vackra ön så bör du skriva upp den på din reselista.

Lanzarote är en av kanarieöarna och ligger ungefär tolv mil utanför Afrikas nordvästra kust. Ön är inte som de andra öarna i ögruppen, den är verkligen en klass för sig. Vacker och tilltalande på många olika vis drar ön turister år efter år, många som rest dit kommer tillbaka gång på gång.

 

Dramatisk och vacker lockar ön många turister.  

 

Fakta om ön

Lanzarote är en vulkanö som blev till för cirka 20 miljoner år sedan. Klassad som ekologiskt skyddsområde av UNESCO är den som turligt nog skyddad från viss exploatering. De nästintill svarta stenarna och marken är unikt för denna typ av vulkanö. Landskapet är bergigt, dramatiskt och pampigt. Det finns riktigt många spännande utflyktsmål på Lanzarote som bäst upplevs med hjälp av hyrbil eller cykel. Ön har en kuststräcka på drygt 210 kilometer och är bitvis svåråtkomlig. Ett tips är att knyta på sig ett par bekväma skor och att fylla på vattenflaskan innan utflykten. Lanzarote är den torraste av de olika kanarieöarna. På sommaren uppnår dagstemperaturen inte sällan nästan 35 grader, som tur är kan du svalka dig i havet som har en temperatur kring 22 grader.

Till största del består öns flora av olika typer av lavar. Vad gäller djurlivet så förekommer det många fladdermöss på ön samt en hel del olika fåglar och reptiler. Människor har tagit med sig djur allt sedan ön mer och mer började befolkas av västerlänningar under historiens gång. Faktum är att det finns ett relativt stort bestånd av dromedarer på ön, de används inom turistnäringen och i lantbruket. Dromedarerna klarar av det varma vädret och de emellanåt hårda vindarna. 

 


Hyrbil är ett bra sätt att uppleva ön.

 

La Geria 

En av alla vulkaner på ön är berömda La Geria. Toppen uppmäter 420 meter över havet, vilket är 82 meter över den omgivande terrängen. Området La Geria är ganska så tätbefolkat, det bor cirka 199 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Tías, en plats väl värd ett besök på semestern. Omgivningarna är ofruktbara med lite eller ingen växtlighet alls. Landskapet är dramatiskt och mycket vackert, ett tips är att ta med kameran hit för att föreviga upplevelsen.

 


Det känns nästan som en annan planet att besöka vissa delar av ön. 

Caleton Blanco

Mitt i det dramatiska lavalandskapet hittar du de mest perfekta vita sandstränderna. Drömska laguner med varmt vatten och långgrunt vatten perfekta att besöka oavsett ressällskap. Det är magiskt fint. För att ta dig hit bör du åka bil. Se till att gå på toaletten innan avresan och packa korgen full med godsaker, sannolikheten att du stannar där ett tag är nämligen ganska så stor. Styr kosan mot Orzola i norr för att hitta rätt.

 


Lanzarote är kontrasternas ö. 

 

Papagayo

Om du vill göra en riktig dagsutflykt så är Papagayo området att åka till. Det ligger på södra delen av ön och är ett spektakulärt naturreservat. För att få åka in där behöver du betala en liten summa, det är dock helt klart värt det. Väl på plats finns det väldigt mycket att se och uppleva. Badmöjligheterna är riktigt bra. Även här lyster restauranger, kiosker och toaletter med sin frånvaro, så det gäller att vara förberedd.

 


Det är vackert och spännande med de vita husen i den dramatiska naturen. 

Arrecife

Huvudorten på Lanzarote heter Arrecife, här bor ungefär hälften av öns befolkning. I Arrecife kan du njuta av bra shopping, trevliga restauranger och kultur. Staden bubblar av liv och historia. Det är en kosmopolitisk och spännande plats med mycket att upptäcka för alla sinnen. Är du ute efter shopping på semestern så bör du absolut besöka den långa gågatan Calle Léon y Castillo och den stora shoppinggallerian. Runt om i staden hittar du även tjusiga boutiquer, affärer med utförsäljning av märkesvaror samt fyndmarknader med både det ena och det andra till salu.

Dra på dig badkläderna, igen, och besök Playa del Reducto. Det är stadens vackra strand med gyllene sand och skönt och lugnt vatten. Här kan du promenera i solen och riktigt njuta av livet. Precis som på hela ön så finns det otroligt mycket att fotografera.

 

  

La Graciosa

Ta båten från Orzola över till pittoreska och lugna La Graciosa. Här är det som att tiden stått still då du knappast ser en enda bil och väldigt lite exploatering eller spår av den breda turismen. Packa badkläderna även på denna utflykt och se till att få med dig en flaska vatten eller två. På ön finns nämligen inget rinnande vatten, vattnet fraktas dit från Lanzarote. Trots att La Graciosa är en av de mindre kanarieöarna så finns här både småbåtshamn, restaurang, affärer, apotek och postkontor. Väl på ön är ett tips att hyra cykel, det är bästa sättet att ta sig runt.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.