Seniordeal besöker: The Nut House

The Nut House är en sann oas. Foto: Matilda Kreem

Vi har besökt The Nut House utanför Upplands Väsby, cirka tre mil norr om Stockholm. Här på den uppländska landsbygden, precis intill den vackra sjön Fysingen, ligger denna pärla. The Nut House är caféet, trädgården och butiken med livets goda i fokus.

Granne med ett slott

The Nut House ligger precis intill pampiga Torsåkers slott, i vad som brukade vara slottets trädgårdsmästeri. Miljön är historisk och omgivningarna fantastiskt vackra. Fysingen är känd för sitt rika fågelliv och överallt finns det något att fästa blicken på. Så fort vi kommer fram och kliver ur bilen fylls vi av en känsla av ro. Visserligen har det att göra med de lantliga omgivningarna och de historiska byggnaderna, men det är mer än så. Det är tydligt att The Nut House drivs med väldigt mycket omsorg och hjärta. Allt är personligt och genuint.

 


Inne i café- och butiksbyggnaden finns många vackra detaljer. Foto: Matilda Kreem

Något för alla 

The Nut House är en verksamhet med många olika delar. Här finns ett café, ett trädgårdsmästeri, en butik med handplockad inredning och konsthantverk samt plats för olika event och konferenser. Trots verksamhetens bredd så känns det väldigt harmoniskt och enhetligt, nästan som att komma hem till en vän. Vill du ha det extravaganta och extraordinära är det inte hit du ska åka. Vill du däremot njuta av en grönskande och rofylld oas med mycket hjärta är The Nut House ditt nästa älsklingsställe. Du kommer slås av hur hemma alla besökare verkar känna sig. Stammisar och förstagångsbesökare trivs och njuter till fullo.

Lisas resa

The Nut House drivs av Lisa Lister som startade verksamheten för drygt tio år sedan. Lisa är en varm och öppen person, vilket genomsyrar hela platsen. Hon berättar att många besökare brukar fråga om namnet, The Nut House. De flesta tror att det har med nötter att göra men historien bakom namnet är betydligt med personlig än så. I sin ungdom arbetade Lisas mamma på en restaurang i London. Där träffade hon restaurangens ägare, sedermera Lisas pappa. Namnet på restaurangen var just The Nut House. Huset, precis som Lisas trädgårdsmästeribyggnad, var en långsmal lokal där det serverades fantastisk och väldoftande vegetarisk mat. Likheterna är många men Lisa har sett till att skapa något eget.

 


Ramslök till salu i växthuset och ett vackert arrangemang vid serveringen. Foto: Matilda Kreem

Ett fyrverkeri av färg och smak

I början serverades bara småkakor och kaffe i Lisas café. Allteftersom har sortimentet utvecklats och förbättrats. Småkakor blev till pajer, blev till smårgåsar och blev slutligen till en vegetarisk buffé och flera olika bakverk. Alla rätter i den vegetariska buffén sprakar av färg, det är sällan vi sett mat vara så vacker och inbjudande.

Lisa berättar att matens utseende är väldigt viktigt för hur den smakar. En gråbrun pastarätt smakar inte alls lika gott som en pasta med klargula, röda och gröna nyanser – så är det bara. Inspirationen till sina maträtter har Lisa fått från sin mamma som var en sann matkreatör och som dessutom kunde koka soppa på en spik. Det är vegetariskt som gäller men den som vill ha kött eller fisk till buffén kan beställa det som tillbehör. På The Nut House finns det verkligen något för alla!


Det är svårt att inte äta sig för mätt när maten är fantastisk. Foto: Matilda Kreem

Väl värt omvägen

Tycker du om det genuina, personliga och varma är The Nut House något för dig. När du far fram på E4:an mellan Stockholm och Uppsala, och har en stund över, rekommenderar vi varmt att du tar omvägen förbi Torsåker och The Nut House! Vägbeskrivning, öppettider och mycket mer hittar du på www.lisa.se.

 


   

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Livsstil

Grillförkläde i stadig organisk bomull

Mat & Dryck

Grillgaller- Burar för enkel grillning

Livsstil

Exklusiv picnickorg för 2

Relaterade rabatter

Buss

Algarve, din soliga destination, året runt!

Ny!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.