Seniortelefon

En seniortelefon är helt enkelt en telefon som är anpassad för att lite äldre personer ska kunna hantera den på ett bra sätt. Exakt vad man har för behov som senior kan dock variera och det finns inte en seniortelefon som passar alla seniorer. Här kommer vi att gå igenom hur seniormobiler skiljer sig från varandra och vilka egenskaper man ska leta efter.

 

Vilka särskilda egenskaper har en seniormobil?

Vad är det som skiljer en seniormobil från en vanlig telefon? Det är en fråga som besvaras på lite olika sätt av olika tillverkare av seniortelefoner. Även enskilda modeller från en och samma tillverkare kan vara bra för seniorer, fast på olika sätt. Här är några egenskaper som är eftertraktade bland många seniorer:

  • Lite större knappar istället för tryckkänslig skärm
  • Tydliga siffror på knapparna
  • Användarvänligt gränssnitt med självförklarande symboler
  • Extra högt ljud
  • Steg för steg-guide
  • Prisvärd
  • Fri support

Letar du efter en riktigt bra seniormobiltelefon så kan du stämma av den mot den här listan och se om den lever upp till allt. Observera dock att en telefon till en senior inte nödvändigtvis måste vara en enkel telefon. En senior-smartphone kan vara riktigt avancerad med pekskärm och ungefär samma funktioner som vilken telefon som helst. En vattendelare är att vissa föredrar en klassisk telefon med knappar och andra en smartphone. Det är faktiskt inte bara seniorer som föredrar knapptelefoner utan även många som i första hand använder telefonen för att skicka sms.

 

Enkelt att använda för den som är ovan med digitala enheter

Jämförelser som ska utse den bästa smarttelefonen för seniorer tar dock fasta på att den ska vara lätt att hantera för någon som vill ha tillgång till internet och kamera, men som kanske inte är uppvuxen med digitala enheter. Det här är alltså personer som därför vill ha en lite lägre tröskel för att kunna komma igång med telefonen. Bortsett från det kan alltså seniortelefoner vara väldigt olika varandra.

 

Vissa tillverkare specialiserar sig på seniormobiler

Du kan köpa en bra seniortelefon från någon av de kända tillverkarna men det finns också ett par företag som valt att fokusera på just pensionärstelefoner. En Doro mobiltelefon för senior är ett bra val om du verkligen är ute efter en seniormobil som är lätt att använda. Deras telefoner har till exempel extra stora knappar.

En seniortelefon kan köpas med seniorabonnemang

Flera mobiloperatörer erbjuder särskilda seniorabonnemang för dig som fyllt 55. De brukar fungera som företagets vanliga abonnemang men vara något billigare. Ibland kan du få ett förmånligt pris på en mobiltelefon i samband med att du tecknar ett nytt abonnemang. På Seniordeal har vi samlat alla seniorrabatter och pensionärsrabatter på olika mobilabonnemang.

 

Seniortelefon med trygghetstjänster

En senior-smartphone kan ha många funktioner som är särskilt framtagna för seniorer för att göra vardagen enklare och tryggare. En möjlighet är att med ett enkelt knapptryck kunna signalera att man behöver hjälp. Det är ett exempel på en trygghetstjänst som en seniortelefon ofta är utrustad med.

Teknik
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

No data was found

Relaterade rabatter

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Ny!

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Ny!

Philips Hue

Ekonomi

Här är din present från Tryggsam! 🔑

Tryggsam

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.