Skydda dina uppgifter och din ekonomiska trygghet mot bedragare

Med en ökning av identitetsstölder där stulen information används för att öppna konton och skaffa krediter kan en snabb varning bli avgörande. 

Bedrägeriförsöken blir allt fler och risken för att utsättas för ID-kapning och andra typer av identitetsintrång ökar. Genom att investera i ett ID-skydd förebygger du potentiella bedrägeriförsök och skyddar din viktigaste tillgång; din identitet.  

– Detta är ett av de största och näst vanligaste brotten, men det pratas inte så mycket om det trots att konsekvenserna skulle kunna vara jättestora, säger Ellen Seger-Malm.Ett bedrägeriförsök innebär att någon använder dina personliga uppgifter för att begå olika brott, till exempel ta ett lån eller köpa varor och tjänster i ditt namn. Det kan påverka din kreditvärdighet och göra det svårt för dig att i framtiden teckna ett abonnemang, hyra en bostad eller handla på avbetalning. Det kan också leda till större ekonomiska påföljder än så, som att du blir betalningsskyldig för köp som du inte har gjort. Att skaffa ett ID-skydd är därmed inte bara en fråga om att skydda identiteten utan även den ekonomiska tryggheten.  

 

Minimera riskerna och förebygg med ID-skydd 

Trots att du följer goda råd och har ett kritiskt tänkande kan du ändå råka ut för ID-kapning. Ett ID-skydd från Svensk Säkerhetstjänst hjälper till att förebygga identitetsstöld genom att varna för ovanliga mönster eller transaktioner som kan tyda på att något inte är som det ska.  

I tjänsten ingår övervakning och skydd i realtid av dina personliga uppgifter. Du får omedelbart ett SMS vid misstänkt aktivitet, exempelvis om någon gör en kreditupplysning eller ändrar dina uppgifter. I ID-skyddet från Svensk Säkerhetstjänst får du också tillgång till spärrservice varje dag, året runt. Du får även rådgivning om du har blivit utsatt för ett bedrägeri och hjälp med att återställa din kreditvärdighet, hantera oönskade fakturor och minimera skadorna om det värsta skulle hända. Ett ID-skydd från Svensk Säkerhetstjänst ger dig med andra ord en extra nivå av säkerhet, bättre koll och större möjlighet att snabbt agera om du skulle behöva. 

 

Svensk Säkerhetstjänst (SST) är ett svenskt företag grundat 1956 i Nässjö, som hjälper människor att skydda personuppgifter och ID-handlingar mot bedragare. SST erbjuder skydd såsom ID-skydd, Spärrtjänst dygnet runt och DNA-märkning. 

I samarbete med SST
Beatrice Lind
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

I samarbete med SST

Så identifierar och hanterar du snabbt ett bedrägeri

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

Ny!

VitaePro

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.