Slipp besvär med pollen – allergisäkra ditt hem

 

 

 

Pollensäsongen är snart här och de som är riktigt allergiska börjar redan känna av kliandet i ögonen och igentäppta näsor. Om det blir en tung pollensäsong beror ofta på vädret, en regnig vår brukar vara betydligt lindrigare än en torr vår med fint väder. Ska man dock se på förra årets sommarhalvår och metreologernas förutsägelser inför den här våren finns det en stor risk att 2019 blir lika tufft som 2018 för alla pollenallergiker där ute.

 

Pollenallergi blir allt vanligare bland oss svenskar och läkare tror att det beror på vår livsstil och att vi lever i ett renare klimat än tidigare. De som är allergiska mot pollen kan aldrig riktigt njuta av våren lika mycket som de som inte har snuva och rinnande näsa men det finns några grejer du kan göra för att må lite bättre.

 

 

Håll fönster och dörrar stängda

För att undvika att pollen kommer in i huset eller lägenheten är det bäst att hålla fönster och dörrar stängda. Tänk på att även air conditionen kan suga in massa pollen. Självklart måste man ju vädra ibland så att inte boendet börjar lukta unket, under natten och på morgonen är pollenhalterna absolut lägst i luften och då kan du passa på att vädra.

 

Tvätta håret innan du går och lägger dig

Mycket av den pollen som virvlar runt i luften fastnar i ditt hår. Istället för att gå och lägga dig och sprida runt allting i sängen på kvällen så kan du tvätta ur allting först.

 

Allergimedicin

Det kan kännas tråkigt att man ska behöva ta medicin för att kunna känna sig någorlunda normal i vårvärmen men faktum är att det idag finns en mängd receptfria produkter ute på marknaden som fungerar väldigt bra mot pollenallergi.

 

Använd koden SENIORHJARTATK2 så får du 10% rabatt på Apotek Hjärtat när du handlar över 250 kronor.

 

Städa och dammsug ordentligt

Textil är som kardborre för pollen. Gardiner som sitter precis innanför fönsterna är ett klassiskt exempel men även mattor, soffor och kuddar. Kom ihåg att städa, tvätta och dammsug så ofta du bara kan.

 

Använd en luftfuktare på natten

Du spenderar mycket tid på att sova och det är viktigt att se till att luften är fräsch medan din hjärna och kropp återhämtar sig. Det kan ses som en lite större investering att köpa en luftfuktare men idag finns det billigare alternativ och att andas in filtrerad luft kan göra stor skillnad för ditt välmående.

 

På tretti.se hittar du prisvärda luftfuktare och genom oss får du dessutom 5% om du använder koden SENIORDEAL5

 

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.