Släng inte potatisskalen, göra frasiga chips av dem!

 

Många i Sverige, inklusive mig, älskar potatis i alla former. Oavsett om den är kokt, friterad, ugnsbakad eller som mos eller puré. De flesta rätter går jättebra att göra med potatisskalen på men de flesta av oss brukar i regel skala potatisen innan vi tillagar dem.

Att slänga potatisskalen är helt onödigt när man kan göra supergoda snacks istället. Visst det låter lite konstigt att äta potatisskal men du vet väl själv hur goda och frasiga till exempel klyftpotatisar blir när man bakar dem med skalet kvar?

 

Det sägs att det finns massa vitaminer och mineraler i potatisskalen som man inte får med när man skalar potatisen innan. Man kan också argumentera att det är bra för miljön att ta tillvara på allt ätbart. Vi tycker inte att man behöver gå så djupt in på de här tankarna, de här snacksen borde du göra för att de helt enkelt är sjukt goda!

 

 

Så här gör du

 

1. Putsa och tvätta skalet innan du skalar potatisen för att bli av med eventuell smuts och besprutning som kan finnas utanpå.

 

2. Torka av skalen lätt med en servett och skär de i remsor.

 

3. Koka upp frityrolja i en kastrull/stekpanna eller i din fritös till ungefär 180 grader. Kasta i skalen tills de är gyllebruna.

 

4. Lägg potatisskalen på lite hushållspapper så den överflödiga oljan rinner av. Salta och peppra.

 

Nu är det bara att avvnjuta skalen som snacks eller kanske till och med som tillbehör till burgaren!


 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.