Sluta snarka!

 

 

Att snarka är i regel inte farligt och förutom att man inte sover lika djupt och skönt är det oftast ens partner som störs av att man snarkar. Oavsett vill man troligtvis sluta snarka och vi har några smarta tips för det.

 

 

1. Sov inte på rygg

När man ligger på rygg lägger man större tryck på strupen, dessutom sjunker tungan tillbaka lite i gommen. Det kommer resultera i att du snarkar ännu mer. Ett gammalt hederligt trick är att sy fast tennisbollar i pyjamasen, då kommer du definitivt inte ligga på rygg. 

 

2. Drick vatten

Om dina näsgångar eller din strupe är för torr kan det vara anledningen till att du snarkar. Försök att dricka ordentligt med vatten under dagen och innan du går och lägger dig.

 

3. Ät inte precis innan du ska sova

Vi rekommenderar dig inte att äta alls innan du ska gå och lägga dig, speciellt inte om det du äter innehåller mycket fett och socker. Då kommer din mage att hålla dig vaken mycket längre och sedan kommer du inte sova lika djupt som vanligt. Dessutom kommer det att bildas slem i halsen som täpper igen dina luftvägar vilket gör att du snarkar.

 

4. Gör tung- och strupövningar

Munnen och strupen blir väldigt avslappade när vi sover vilket får dig att snarka mer. Om du tränar upp musklerna kommer de förhoppningsvis att vara lite mer spända och då slutar du att snarka. Det tar dessutom bara åtta minuter per dag! Titta på videon nedan för att se vilka övningar du ska göra. 

 

Källa: YouTube

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fotmassage med Elektronisk Muskel Stimulering (EMS)

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.