Smarriga bananplättar

Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!

  

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
  • 1 msk smör

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.

2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.

3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.

4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.

5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.