Smarriga bananplättar

Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!

  

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
  • 1 msk smör

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.

2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.

3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.

4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.

5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Livsstil

Exklusiv picnickorg för 2

Livsstil

Klassisk picnickorg för 4

Livsstil

Praktisk picnicväska för friluftscamparen

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

Ny!

VitaePro

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.