Smarriga bananplättar

Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!

  

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
  • 1 msk smör

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.

2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.

3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.

4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.

5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet hos Ekobutiken.se!

Ny!

Ekobutiken.se

Mobilabonnemang

Just nu! 5 månader till halva priset – 3 GB för 47,50 kr/mån!

Ny!

Fello

Boende

500 kr rabatt på värmepumpar från Mitsubishi!

Mindre än 1 vecka kvar

Treza Solutions

Båt

Kryssa Hurtigruten med upp till 25% rabatt hos Bengt-Martins!

Mindre än 1 vecka kvar

Bengt-Martins

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.