Smarriga bananplättar

Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!

  

Ingredienser

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
  • 1 msk smör

 

Gör så här

1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.

2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.

3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.

4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.

5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% extra rabatt på ditt första köp över 250 kr!

Matsmart

Mat

100kr nykundsrabatt hos Mathem!

Mathem

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Hemköp

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.