Njut av lättlagade och barnsligt goda bananplättar. De innehåller varken gluten eller laktos och passar lika bra till lunch som till helgfrukosten. Vi säger bara mums!
Ingredienser
- 1 banan
- 2 ägg
- 1/2 tsk vaniljsocker (eller 1/4 tsk äkta vaniljpulver)
- 1 msk smör
Gör så här
1 ) Börja med att skala och mosa bananen noga med en gaffel tills det blivit en slät smet.
2 ) Ta fram en bunke och blanda samman ägg och vaniljsocker. Blanda i bananmoset och rör så att det blandas väl.
3 ) Ta fram en stekpanna (gärna teflonpanna) och smält smöret, lite åt gången.
4 ) Klicka i smeten i lagon stora “plätt-storlekar”. Stek plättarna på båda sidor på medelvärme, så att de blir lätt gyllenbruna.
5 ) Serveras rykande varma. Toppa gärna med några nypor malen kanel, kokosflingor och skivad banan. Har du lönnsirap hemma kan du även ringla över lite av den – det blir väldigt gott!