Smörgås med avokado- och äggsallad


Denna sallad är perfekt på en skiva bröd. 

Denna härligt krämiga och krispiga sallad har en perfekt balans av sötma, syra och sälta. Den passar ypperligt till brunchen eller lunchen på både hårt och mjukt bröd.  

 

Ingredienser (4 personer)

  • 6 hårdkokta ägg
  • 2 st avokado (mogna och lagom mjuka)
  • 1 grönt äpple (välj gärna ett som är syrligt och fast)
  • 3 cm gurka (ungefär 3 cm av en vanlig färsk gurka)
  • 1 dl matyoghurt (går även bra med turkisk/grekisk/rysk youghurt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Hårt bröd eller mjukt bröd (ljust eller mörkt passar lika bra)

 

Gör så här

1 ) Koka äggen så att de blir hårdkokta.

2 ) Skala och hacka äggen grovt.

3 ) Halvera, gröp ur och skär avokadon i ganska så små tärningar.

4 ) Skala, kärna ur och dela äpplet i ganska så små tärningar.

5 ) Sär av cirka tre centimeter av en gurka. Halvera, gröp ur och skär gurkbiten i ganska så små tärningar.

6 ) Ta fram en skål och vänd försiktigt ihop alla ingredienser så att de blandas väl.

7 ) Smaka av med peppar och salt.

8 ) Ta fram assietter, lägg upp bröd och klicka på salladsröran.

9 ) Njut!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Ny!

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.