Smörgås med avokado- och äggsallad


Denna sallad är perfekt på en skiva bröd. 

Denna härligt krämiga och krispiga sallad har en perfekt balans av sötma, syra och sälta. Den passar ypperligt till brunchen eller lunchen på både hårt och mjukt bröd.  

 

Ingredienser (4 personer)

  • 6 hårdkokta ägg
  • 2 st avokado (mogna och lagom mjuka)
  • 1 grönt äpple (välj gärna ett som är syrligt och fast)
  • 3 cm gurka (ungefär 3 cm av en vanlig färsk gurka)
  • 1 dl matyoghurt (går även bra med turkisk/grekisk/rysk youghurt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Hårt bröd eller mjukt bröd (ljust eller mörkt passar lika bra)

 

Gör så här

1 ) Koka äggen så att de blir hårdkokta.

2 ) Skala och hacka äggen grovt.

3 ) Halvera, gröp ur och skär avokadon i ganska så små tärningar.

4 ) Skala, kärna ur och dela äpplet i ganska så små tärningar.

5 ) Sär av cirka tre centimeter av en gurka. Halvera, gröp ur och skär gurkbiten i ganska så små tärningar.

6 ) Ta fram en skål och vänd försiktigt ihop alla ingredienser så att de blandas väl.

7 ) Smaka av med peppar och salt.

8 ) Ta fram assietter, lägg upp bröd och klicka på salladsröran.

9 ) Njut!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Mat & Dryck

Bästa sättet att värma pizzarester

Mat & Dryck

Tina aldrig kött i kylskåpet

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.