Snabbt och enkelt med pasta carbonara

Veckans recept: Pasta Carbonara. Veckans recept: Pasta Carbonara. Tillagningstid: 15 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 6st champinjoner
  • 200g bacon (helst hel bit)
  • 1msk olja
  • 1 msk smör
  • 2dl vittvin
  • 1dl grädde
  • Bladpersilja
  • 2st äggulor
  • Parmesanost

Redskap: Stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och koka tills pastan är al denté.

  2. Sätt på två pannor på spisen och stek champinjonerna i ena pannan med smör och olja och i den andra pannan steks baconet utan stekolja. Häll ner allt i en kastrull och deglacera baconpannan med vitt vin i 1 min. Häll det vita vinet i kastrullen tillsammans med grädde, koka i hop tills det är simmigt.

  3. Blanda pastan med såsen, lägg upp på tallrik, toppa med en äggula, finstrimlad persilja och parmesanost.
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% extra rabatt på ditt första köp över 250 kr!

Matsmart

Mat

100kr nykundsrabatt hos Mathem!

Mathem

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Hemköp

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.