Snittar med färskpotatis, rom och gräslök

Vilken typ av rom du än använder så är denna enkla snitt riktigt lyckad. 

Vill du uppdatera midsommar- eller sommarbuffén med en enkel rätt? Testa dessa härliga små munsbitar, de är enkla att göra och omåttligt goda!

 

Ingredienser

  • 4 stora skivor hårt tunnbröd (grovt eller ljust)
  • 6–8 st kokta färskpotatisar (kalla)
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 200 g rom (exempelvis löjrom, sikrom eller vegansk rom gjord på tång)
  • 1/2 rödlök
  • Färsk gräslök

Så här gör du

1 ) Bryt varje tunnbrödskiva i lagom stora portionsbitar och lägg på ett fint fat.

2 ) Skär den kalla färskpotatisen i tunna skivor (cirka en halv centimeter per skiva). Lägg en skiva på varje brödbit.

3 ) Klicka på lite crème fraiche eller gräddfil på potatisskivorna.

4 ) Toppa med en generöst tilltagen klick med rom. Avsluta med gräslök på toppen. 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.