Snåla aldrig med de här köksprodukterna

 

 

I många fall kan man hitta billiga produkter som faktiskt är väldigt bra trots sitt låga pris. I många andra fall kan man hitta billiga produkter som precis lika dåliga som sitt låga pris.

 

Det är inte alltid självklart varför en produkt är dålig. Om vi pratar om mat så märker man ganska snabbt när en entrecote är från Irland och inte Sverige just för att den inte smakar lika gott. 

Vissa produkter du använder i köket kan faktiskt vara farliga om du bara köper det billigaste. Läs mer i listan här under.

 

Matlådor i plast

Matlådor verkar alltid försvinna eller så står man med en utan att veta vart locket har tagit vägen. Då kan det kännas smart att köpa flera billiga matlådor istället, det kan dock vara en dum idé. 

 

Kvaliteten på plasten är oftast väldigt dålig i dessa matlådor och när du sedan värmer de i mikron så avger de masa gifter som du stoppar i munnen när du äter maten. Dessutom blir de här matlådorna ofta missfärgade efter bara några gånger och de är nästan omöjliga att göra helt rena.

 

Skärbrädor i plast

Rent teoretiskt borde det vara fräschare med skärbrädor i plast eftersom att du kan stoppa de i diskmaskinen. Problemet är dock att det snabbt bli väldigt mycket repor i en skärbräda i plast. I reporna samlas mängder av bakterier som inte kommer att gå bort i diskmaskinen utan hänga med till nästa gång du lagar mat.

 

VECKANS RABATT! Du får 10% rabatt på din hotellvistelse hos Hotels.com. Använd koden: AFFSDQ119 när du betalar. Klicka här för att komma till rabatten.

 

Plastfolie

Billigt plastfolie är förvisso inte farligt så länge du inte värmer det i mikron. Däremot brukar det vara i princip omöjligt att få loss folien ordentligt och det brukar sluta med att man har en stor ihopkorvad orm istället för ett fint ark.

 

Knivar

En dålig kökskniv gör matlagningen så otroligt mycket tråkigare. En riktigt dålig kniv måste du dessutom såga eller hacka dig igenom maten istället för att skära, vilket troligtvis ökar risken att du blir av med fingret.

 

Investera hellre i ett par bra knivar, de håller dessutom längre så i slutändan brukar man gå +-0.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.