Spaghetti med lammbolognese


En klassisk pastarätt på ett nytt vis, med lamm och getost. 

Få rätter är lika klassiskt goda som en väl tillagad spaghetti bolognese. I det här receptet har vi bytt ut den vanliga färsen mot lammfärs och adderat chiliflakes och riven getost. Testa det här receptet och upplev italienska smaker – på ett lite annat vis! 

 

Ingredienser

  • 500 g lammfärs (gärna ekologisk/närproducerad)
  • Olivolja till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 1 morot (riven fint)
  • 3 msk tomatpuré (naturell)
  • 2 dl vitt vin (matlagningsvin går också bra)
  • 1 burk hela tomater (grovhackade)
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm chiliflakes (variera mängden beroende på önskad hetta)
  • Färsk timjan (några kvistar)
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 nypa strösocker (kan uteslutas)
  • Salt och svartpeppar efter tycke och smak
  • 400 g spaghetti (klassisk spaghetti är allra bäst till denna maträtt)
  • 150 g getost till servering (lätt fryst för att kunna rivas bra)

 

Gör så här

1 ) Ta fram en stekpanna och hetta upp oljan. Bryn färsen på medelhög till hög värme tills den är tillagad.  Tillsätt sedan lök, vitlök och därefter morot, stek ytterligare någon minut under omrörning.

2 ) Pressa ut lagom mängd tomatpuré och ha i den i pannan. Häll på det vita vinet/matlagningsvinet och låt koka upp under omrörning så att vinet riktigt tränger in i färsen.

3 ) Sänk värmen på plattan och ha i tomater, vatten, soja, chiliflakes och örter. Rör om.

4 ) Låt det hela puttra i drygt en halvtimma och rör om emellanåt. Om mycket av vätskan kokar bort så går det bra att tillsätta lite mer vatten.

5 ) Smaka av med peppar, salt och en gnutta strösocker. Fiska upp örtkvistarna innan servering (de har redan hunnit sätta smak på rätten). Sätt plattan på låg värme under tiden som du kokar pastan.

6 ) Koka pastan enligt anvisning på paketet, den får gärna kokas al dente.

7 ) Häll av pastan och blanda samman den med såsen i kastrullen. Plocka fram den frysta biten getost och riv fint över pastarätten.

8 ) Servera och njut!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.