Spaghetti med lammbolognese


En klassisk pastarätt på ett nytt vis, med lamm och getost. 

Få rätter är lika klassiskt goda som en väl tillagad spaghetti bolognese. I det här receptet har vi bytt ut den vanliga färsen mot lammfärs och adderat chiliflakes och riven getost. Testa det här receptet och upplev italienska smaker – på ett lite annat vis! 

 

Ingredienser

  • 500 g lammfärs (gärna ekologisk/närproducerad)
  • Olivolja till stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 1 morot (riven fint)
  • 3 msk tomatpuré (naturell)
  • 2 dl vitt vin (matlagningsvin går också bra)
  • 1 burk hela tomater (grovhackade)
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 krm chiliflakes (variera mängden beroende på önskad hetta)
  • Färsk timjan (några kvistar)
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 nypa strösocker (kan uteslutas)
  • Salt och svartpeppar efter tycke och smak
  • 400 g spaghetti (klassisk spaghetti är allra bäst till denna maträtt)
  • 150 g getost till servering (lätt fryst för att kunna rivas bra)

 

Gör så här

1 ) Ta fram en stekpanna och hetta upp oljan. Bryn färsen på medelhög till hög värme tills den är tillagad.  Tillsätt sedan lök, vitlök och därefter morot, stek ytterligare någon minut under omrörning.

2 ) Pressa ut lagom mängd tomatpuré och ha i den i pannan. Häll på det vita vinet/matlagningsvinet och låt koka upp under omrörning så att vinet riktigt tränger in i färsen.

3 ) Sänk värmen på plattan och ha i tomater, vatten, soja, chiliflakes och örter. Rör om.

4 ) Låt det hela puttra i drygt en halvtimma och rör om emellanåt. Om mycket av vätskan kokar bort så går det bra att tillsätta lite mer vatten.

5 ) Smaka av med peppar, salt och en gnutta strösocker. Fiska upp örtkvistarna innan servering (de har redan hunnit sätta smak på rätten). Sätt plattan på låg värme under tiden som du kokar pastan.

6 ) Koka pastan enligt anvisning på paketet, den får gärna kokas al dente.

7 ) Häll av pastan och blanda samman den med såsen i kastrullen. Plocka fram den frysta biten getost och riv fint över pastarätten.

8 ) Servera och njut!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.