Brukar du lägga in din sill själv? Det är alltid roligt att förnya sig lite, även när det kommer till något så traditionellt som just sill. Med dessa asiatiska smaker blir sillen underbart god. Testa du också!
Ingredienser 8-10 personer
- 2 burkar inläggningssill (ca 420g per burk)
- 3 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit (12%)
- 4 cm färsk ingefära
- 4 normalstora vitlöksklyftor
- 1 färsk röd chilifrukt (valfri styrka)
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
1 ) Börja med att koka upp vatten, socker och ättika tillsammans.
2 ) Skala ingefäran med potatisskalare och skiva i tunna, fina skivir.
3 ) Skiva vitlöken.
4 ) Dela chilifrukten (tex spans peppar), kärna ur den och skiva den. häll i chilin i lagen och låt svalna.
5 ) Skär sillen i sneda bitar i lagom storlek, använd vass kniv. Blanda sillbitarna med lagen.
6 ) Hacka koriandern grovt och blanda i tillsammans med det övriga.
7 ) Lägg alltsammans i burk med lock och låt mogna i kylskåpet minst ett dygn före servering