Spännande sill med asiatisk smak

Brukar du lägga in din sill själv? Det är alltid roligt att förnya sig lite, även när det kommer till något så traditionellt som just sill. Med dessa asiatiska smaker blir sillen underbart god. Testa du också!

 

Ingredienser 8-10 personer

  • 2 burkar inläggningssill (ca 420g per burk)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 normalstora vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chilifrukt (valfri styrka)
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

1 ) Börja med att koka upp vatten, socker och ättika tillsammans.

2 ) Skala ingefäran med potatisskalare och skiva i tunna, fina skivir.

3 ) Skiva vitlöken.

4 ) Dela chilifrukten (tex spans peppar), kärna ur den och skiva den. häll i chilin i lagen och låt svalna.

5 ) Skär sillen i sneda bitar i lagom storlek, använd vass kniv.  Blanda sillbitarna med lagen.

6 ) Hacka koriandern grovt och blanda i tillsammans med det övriga.

7 ) Lägg alltsammans  i burk med lock och låt mogna i kylskåpet minst ett dygn före servering

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Ny!

Hemköp

Mat

Spara 1357kr hos HelloFresh!

Ny!

HelloFresh

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.