Spännande sill med asiatisk smak

Brukar du lägga in din sill själv? Det är alltid roligt att förnya sig lite, även när det kommer till något så traditionellt som just sill. Med dessa asiatiska smaker blir sillen underbart god. Testa du också!

 

Ingredienser 8-10 personer

  • 2 burkar inläggningssill (ca 420g per burk)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 4 cm färsk ingefära
  • 4 normalstora vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chilifrukt (valfri styrka)
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

1 ) Börja med att koka upp vatten, socker och ättika tillsammans.

2 ) Skala ingefäran med potatisskalare och skiva i tunna, fina skivir.

3 ) Skiva vitlöken.

4 ) Dela chilifrukten (tex spans peppar), kärna ur den och skiva den. häll i chilin i lagen och låt svalna.

5 ) Skär sillen i sneda bitar i lagom storlek, använd vass kniv.  Blanda sillbitarna med lagen.

6 ) Hacka koriandern grovt och blanda i tillsammans med det övriga.

7 ) Lägg alltsammans  i burk med lock och låt mogna i kylskåpet minst ett dygn före servering

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Världens dyraste kaffe – Kopi Luwak

Mat & Dryck

Gör din soppa mindre salt

Mat & Dryck

Koka ris i mikron

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.