Staden som aldrig sover

En ö, mycket att uppleva

Destination New York. Bild tagen i Times Square i Manhattan.

Destination New York. Bild tagen i Times Square i Manhattan. New York är oerhört stort. Centralt är ön Manhattan omgivet av stadsdelarna Brooklyn, Staten Island, Queens och Bronx. Ett par dagar räcker inte till att utforska alla områden, men det går att hinna med bra mycket på Manhattan. Att gå från den södra spetsen av denna långsmala ö till den norra tar runt 5 timmar till fots, medan det bara tar 1 timme på tvären. För att inte bli för trött under sin stadsvandring är tunnelbanan, taxi eller bussar ett alternativ.

Sightseeing

Frihetsgudinnan sedd från båttur.

Frihetsgudinnan sedd från båttur. Sevärdheter till sightseeing-rundan är många. För att se på konst eller gå på museum, styr stegen mot Museum of Modern Art (MoMA), Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Modern Art (the Met är känt som ett av världens största konstmuseum) och American Museum of Natural History. Times Square, Ellis Island och Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge, Central Park, Grand Central Station och Empire State Building är några av de platser du ofta ser på filmduken och kan vara roliga att besöka.

Uppleva

Chinatown, upplev området som känns som en liten del av Kina.

Chinatown, upplev området som känns som en liten del av Kina. Är du i New York flera dagar, passa på att gå längst med
The High Line. High Line finns på västra sidan av Manhattan och är ett före detta järnvägsspår som numera fungerar som gångstråk. Med gräs, träd och fantastisk utsikt bjuds det även på konstutställningar och enstaka matstånd.

Missa inte ett besök på Broadway som bjuder på en salig blandning uppsättningar för både musikalälskaren och den teaterintresserade. Områden att besöka: Chinatown: Neonskyltar, kinesisk mat, örter och varor får det att kännas som om du klivit rakt in i en kinesisk småstad. SoHo: Kullersten, mysiga fik och mycket shopping. Här hittar du även nattliv och barer. Little Italy: Stadsdel med klara influenser från italiensk kultur. Ligger nära flera sevärdheter och ett område med kopplingar till tidigare mafiosos som härjade.

Utanför Manhattan

Giraffer ser du på Bronx Zoo.

Giraffer ser du på Bronx Zoo. Bland de stadsdelar som ligger utanför Manhattan finns det mycket att hämta. I Brooklyn hittar du bland annat en botanisk trädgård, fantastiska Prospect Park, besöka nöjesparken Coney Island och New York Aquarium. Det finns flera populära loppmarknader som med hundratals bås och stånd som säljer antikviteter, handgjorda smycken och vintage. I Bronx finns ett zoo, ett ytterligare område med titeln Little Italy som bjuder på italiensk matlagning, bagerier, specialistbutiker och fiskmarknad. Queens har ett imponerande antal museum inriktade mot modern konst, film och skulpturer. Här finns även utbrytarkonstnären Houdinis grav, gallerior och varuhus och kvarlevorna av tidigare världsutställning.

Staten Island bjuder bland annat på en botaniskt trädgård med en hel avdelning som är en replikation av en typisk trädgård från kinesisk Ming-dynasti, kallad för Chinese Scholar Garden. Ta färjan gratis mellan Staten Island och Manhattan för att se New Yorks stadsilhuett, Frihestgudinnan och Ellis Island.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Resor

Häftiga och otroliga fakta om jorden

Resor

Det här får du ta med dig i handbagaget

Relaterade rabatter

Paket

15% på allt boende hos First Camp

First Camp

Paket

5% rabatt på din resa med Detur!

Detur

Biluthyrning

Upp till 35% rabatt på din nästa hyrbil

Auto Europe

Hotell

25% på sista minuten

Radisson

Hotell

10% rabatt på din hotellvistelse

Hotels.com

Paket

500 kr rabatt på din skidresa

Lion Alpin

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Höstkampanj hos hallon

Just nu får du mobilabonnemanget 6GB för 49 kr/mån i 6 månader + 25GB surf!