Städa med rostbröd – Så här funkar det!

 

 

En vanlig toast med smält ost och skinka eller rostat bröd med marmelad är en älskad frukostklassiker som går tillbaka flera generationer. Men fördelarna med rostbröd sträcker sig klart längre än att fylla buken med. Det går nämligen alldeles utmärkt att använda bröd som komplement när man städar.

  

Sudda bort smutsen

Bröd kan till exempel användas som ett superbra suddgummi. Förutom blyertsstreck på papper fungerar det alldeles utmärkt att ”sudda” bort smutsfläckar på till exempel väggar eller köksskåp.

Det du gör är att du tar bort kanterna och kramar ihop brödet till en liten boll som du sedan baddar bort smutsen med (försök att inte gnugga, då kan fläcken bli större om du smetar ut det). Svaret varför det här fungerar är att brödet faktiskt absorberar smutsen och fläcken försvinner därför.

 

Det här tricket fungerar dessutom alldeles utmärkt till att få bort fingeravtryck på fönster!

 

Plocka upp krossat glas

Vi har nog alla tappat ett glas i golvet där det träffar golvet på helt fel sätt och små glasbitar far iväg åt alla håll och kanter. De stora glasbitarna är ju enkla att ta upp men man ska vara försiktig med de små så att man inte skär sig. Istället för att plocka upp de med fingrarna kan man ta bröd och badda på glasbitarna. De fastnar hur enkelt som helst och du slipper skära dig!

 

P.S. Om du har svårt att hitta alla glasbitar, släck alla lamporna och dra för gardinerna samtidigt som du lägger en ficklampa längs golvet. Glasbitarna kommer att lysa upp och du kan enkelt se vart de ligger någonstans.

 

 

 

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.