Stoppa en disksvamp i grönsakslådan

Äpplen och annan frukt klarar sig bra i rumstemperatur om man äter de tillräckligt snabbt. Vill man att de ska klara sig längre är det bäst att förvara dem i kylskåpet. Tyvärr brukar frukterna kunna tappa lite i textur och smak efter att ha legat i kylen. Med det här tricket behåller de sin krispighet och smak!

Tricket är enkelt, ett par helt vanliga svampar som du vanligtvis använder för att städa med. Det som händer i kylskåpet är att frukten drar till sig massa fukt och därför blir fyllda med vätska. När de blir det tappar de krispighet och ibland blir till och med smaken sämre. Om du stoppar en cellulosasvamp eller annan disksvamp i grönsakslådan kommer de att suga upp majoriteten av fukten medan äpplena bevarar sin textur och smak.

 

Det låter galet, men det fungerar verkligen!

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Boende

Dubbelhäftande “Nano Tape”

Mode & Livsstil

Plånbok med RFID-skydd och kolfiber

Relaterade rabatter

Hotell

Sommarlyx på Kosta Boda – upp till 20% rabatt!

Ny!

Kosta Boda

Hälsa

Upplev en ny nivå av rakning med Quattro Titanium!

Ny!

EFI

Mobilabonnemang

Våryra hos Fello! Valfritt mobilabonnemang för 25 kr/mån – i 6 månader!

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Fello

Tidningar

Just nu: SvD Komplett Helg – 10 kr per helg, spara 92%!

Mindre än 1 vecka kvar

SVD

Boende

Måla om huset? Få 10% rabatt på fasadfärg

Proffsmagasinet

Tidningar

Är vi värda din tid?

Epoch Times

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.