Styr stegen till detta resmål för en extraordinär upplevelse

Destination: Tokyo

Inspiration och restips. Destination Tokyo i Japan.

Inspiration och restips. Destination Tokyo i Japan. För att ta sig till Tokyo krävs ganska många timmar i ett flygplan och förmodligen eller eller två mellanlandningar. Det lämpar sig helt enkelt för en längre semester och beroende på hur mycket som ska hinnas med är 1 vecka ganska kort om tid. Med 2 veckor i Japan hinner man med en mycket i huvudstaden Tokyo på 2-3 dagar. Den vackraste perioden är onekligen våren då körsbärsblommorna står i full blom, vilket brukar infalla runt vår påskvecka. Milt vårväder och vackra vyer, kan det bli mycket bättre än så?

Äta

Tempura. En japansk rätt som du även kan beställa som tilltugg till ett måltidsset.

Tempura. En japansk rätt som du även kan beställa som tilltugg till ett måltidsset. Generellt sett är mat billigt. Att äta på en typisk restaurang kostar mellan 500 och 1000 yen (40-80 SEK). Lyxar till det med ett dyrare set meal för och få dryck, huvudrätt, misosoppa och ris eller annat tilltugg. Testa donburi (en skål ris med tillagad kött, kyckling eller annan röra ovanpå), tempura eller nudelrätter (ramen, udon eller soba). Mot kvällen till, styr stegen mot en izakaya som är en bar som serverar billigare tilltugg och avnjut en hel meny och att testa japanska snacks och rätter. Nära turistområden finns det engelska menyer med tydliga prisangivelser.

Shoppa

Shibuya i Tokyo. Shopping i varuhus med affärer för alla smaker.

Shibuya i Tokyo. Shopping i varuhus med affärer för alla smaker. Området Shibuya bjuder på högklassig varuhusshopping. Shibuya 109 eller Marui bjuder på mode för både herrar och damer, och på Tokyu Hands hittar du allt för hobbyverksamhet, resa och måste-ha-saker du inte visste att du saknade. Akihabara är hem för elektronik och spelkultur. Utöver att spendera otaliga timmar i spelarkader hittar du även kameror, datorer, spel och varor som rör tv-serier och tecknad film. Besök Naka-Meguro och områden Daikanyama för vintage, boutiques och second hand-shopping i mängder.

Uppleva

Kejsarpalatset i Tokyo. En av många spännande upplevelser i Tokyo.

Kejsarpalatset i Tokyo. En av många spännande upplevelser i Tokyo. För museum och monument är Tokyo Tower och det nybyggda Sky Tree populära destinationer. Kejsarpalatset i hjärtat av staden bjuder på en vacker utsikt. Runt tågstationen Ueno finner du bland annat ett zoo och fem museum som bjuder på västerländsk modern konst, naturvetenskap, japansk historia och japanska konstverk. Nattöppna närbutiker, konbini (förkortning av det engelska ordet convenience store).

På Family Mart, 7-11, Sunkus eller Lawson kan du plocka på dig och prova alla möjliga roliga tilltugg, drycker (både alkoholfria och alkoholdrycker), och färdigrätter. Köp en risboll eller en macka att till mellanmål eller utflyktsmat innan nästa museibesök. Gällande unika upplevelser hittar du bland annat: Temacafé där du servitriserna är utklädda till hembetjänter (Maid café), café där du umgås med katter eller ugglor, avslappning på ett varmt bad (onsen), besök i Pokémonbutiken, sumobrottning och basebollmatcher.

Boende

Bo på ett ryokan, ett traditionellt Japanskt hotell, för en extraordinär upplevelse.

Bo på ett ryokan, ett traditionellt Japanskt hotell, för en extraordinär upplevelse. Boende i Tokyo är en upplevelse i sig självt. På västerländskt inspirerade hotell har du samma komfort och hotellupplevelse som du hittar över allt annars.Räkna dock inte med överdriven rymd då det är ont om plats och hotellrummen prioriterar att få plats med en lagom stor säng hellre än golvutrymme för att kunna öppna resväskan fullt ut. För en annorlunda upplevelse, smit iväg en natt och sov på ett capsule hotel där rummet består av en sovkapsel.

Åker man som familj finns det möjlighet att boka ett rum där sängplatserna är kapslar men där man har möjlighet att förvara resväskor och saker. En traditionell upplevelse och inblick i gamla Japan hittar du på ett
ryokan där personalen springer runt i kimono och du kan prova japanska maträtter.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.