Svettig om överläppen? Så här kan du förhindra det

 

Att svettas är naturligt och det är kroppens sätt att kyla ner kroppen när den är för varm. Ibland kan det dock kännas ofräscht att vara väldigt svettig och man skulle helst slippa det.

 

Speciellt kvinnor brukar kunna bli svettiga om överläppen och kan därför inte ha läppstift eftersom det smetas ut när de torkar sig. Vill man förhindra att man får stora svettpärlor på överläppen i sommarvärmen har vi listat några smarta tricks nedan.

 

Använd hudkräm

Ett tunt lager hudkräm kan hindra svetten från att tränga ut. Om du inte vill lägga en fet hudkräm kan du istället använda dig av solskyddsfaktor, då skyddar du dig dessutom från att bli bränd i den starka sommarsolen. Lägg bara inte på ett för tjockt lager, då kan det istället bli för varmt.

 

Anti-perspirant

Det finns en mängd parfymfria och otroligt effektiva anti-perspiranter. Gå in på ett apotek och förklara ditt problem så kan de hjälpa dig.

 

Absolut torr

Absolut torr är en alkoholhaltigprodukt som tillfälligt slår ut svettkötlarna. Medlet är till för tjockare och tåligare hud, till exempel under armarna men för inte längesedan lanserades absolut torr som våtservetter. Våtservetterna är inte alls lika stark som flaskan och om du försiktigt duttar med duken på överläppen kommer du snart märka att du inte blir lika svettig.

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

5 faktabaserade tips för dig som vill gå ner i vikt

Hälsa

10 symtom på att dina blodsockernivåer är för höga

Hälsa

3 tecken på att du gnisslar tänder i sömnen

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Svensk Provtagning

Hälsa

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsa

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

NYHET!

Mobilabonnemang 3GB hos hallon för endast 44 kr/mån i 4 mån, därefter 89 kr/mån! Spara oanvänd surf, ingen bindningstid!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.