Svettig om överläppen? Så här kan du förhindra det

 

Att svettas är naturligt och det är kroppens sätt att kyla ner kroppen när den är för varm. Ibland kan det dock kännas ofräscht att vara väldigt svettig och man skulle helst slippa det.

 

Speciellt kvinnor brukar kunna bli svettiga om överläppen och kan därför inte ha läppstift eftersom det smetas ut när de torkar sig. Vill man förhindra att man får stora svettpärlor på överläppen i sommarvärmen har vi listat några smarta tricks nedan.

 

Använd hudkräm

Ett tunt lager hudkräm kan hindra svetten från att tränga ut. Om du inte vill lägga en fet hudkräm kan du istället använda dig av solskyddsfaktor, då skyddar du dig dessutom från att bli bränd i den starka sommarsolen. Lägg bara inte på ett för tjockt lager, då kan det istället bli för varmt.

 

Anti-perspirant

Det finns en mängd parfymfria och otroligt effektiva anti-perspiranter. Gå in på ett apotek och förklara ditt problem så kan de hjälpa dig.

 

Absolut torr

Absolut torr är en alkoholhaltigprodukt som tillfälligt slår ut svettkötlarna. Medlet är till för tjockare och tåligare hud, till exempel under armarna men för inte längesedan lanserades absolut torr som våtservetter. Våtservetterna är inte alls lika stark som flaskan och om du försiktigt duttar med duken på överläppen kommer du snart märka att du inte blir lika svettig.

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.