Ät mer havregryn för hälsans skull!


Ät havregryn för hälsans skull. 

Havregrynsgröt till frukost är en riktig “svensk klassiker”. Dessutom är olika slags müsli med havregryn populärt att använda i frukostfilen. Havregryn är inte bara enkelt, billigt och gott – det har även ett flertal hälsofrämjande egenskaper!

 

Bra för hjärtat

Som du kanske redan känner till så är havregryn fullproppade med magnesium, vilket kan kopplas till god hjärthälsa. Det har forskats på detta och resultaten visar att mineralen främjar blodflödet och dessutom håller blodtrycket på en bra nivå. Detta är viktiga faktorer för en bra hjärthälsa som ger lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar.  

Sänkt kolesterol

Som senior kan det hända att du fått rådet att sänka kolesterolen för din hälsas skull. Havregryn är inte hela lösningen, men kan vara ett bra steg på vägen mot ett bättre kolesterolvärde. Faktum är att havregryn innehåller fem procent betaglukan. Betaglukan är en slags vattenlöslig fiber som sänker nivån av LDL-kolesterol, till vardags kallat ”det dåliga kolesterolet”. Inte nog med det – betaglukaner bidrar även till en stabil blodsockernivå.  

Bra proteininnehåll

Det finns fler spannmål att välja på till frukostgröten. Jämfört med andra spannmål är havregryn dock bäst i klassen gällande balansen mellan protein, fett- och aminosyror. Så pass bra att åtta matskedar havregryn ger dig ungefär 15 procent av det dagliga proteinbehovet.  

Du känner dig mättare

Havregryn innehåller mer fibrer än våra andra spannmål. Fibrerna löses enkelt i vätska och i kroppen och underlättar matsmältningsprocessen. Dessutom bidrar de till en behaglig mättnadskänsla, som gör det lättare att undvika att småäta innan nästa måltid.  


Äpple och kanel är gott på havregrynsgröten. 
 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Så här kan man förebygga demens

Hälsa

5 faktabaserade tips för dig som vill gå ner i vikt

Hälsa

10 symtom på att dina blodsockernivåer är för höga

Relaterade rabatter

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Svensk Provtagning

Hälsa

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsa

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.