Ta bort fågelskit på bilen utan att repa lacken

 

 

Våren är här och våra efterlängtade fåglar börjar sakta men säkert återvända efter att ha spenderat vintern på varmare breddgrader. Trots att det är otroligt mysigt att höra fågelkvitter på morgonen eller när man är ute och promenerar så är allt med fåglarna inte välkommet. 

Alla som äger en bil känner nog igen den irriterande känslan av att komma ut till sin, helst nytvättade, bil och se att det är fullt med fågelbajs på den. Hur fåglarna vet att bilen är nytvättad förblir ett mysterium men det vi vet är att fågelskit är frätande och om det inte tvättas bort direkt kan du få små krackeleringar i lacken!

 

Ta bort fågelskit utan repor

Eftersom att fågelbajs innehåller mycket syra, speciellt i bärtider, är det viktigt att tvätta bort fågelbajs så att man inte får några skador på lacken. Man måste dessutom se till att man inte står och gnuggar eller skrapar bort bajset eftersom det kommer att resultera i en repad lack på din fina bil!

När man ska ta bort fågelbajs är det viktigt att se till att det är mjukt och att det inte har stelnat. Om det är stelt kan du hälla på en liten kanna vatten, lägga på några vikta tidningar och sen hälla på ytterligare en generös mängd vatten. Låt de blöta tidningarna ligga i ungefär 20 minuter och sen kan du bara torka bort bajset med en torr trasa!

 

P.S. Samma trick funkar med insekter!

 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.