Ta bort salt ur en soppa eller gryta

Det är lätt hänt när man kokar en soppa att den blir alldeles för salt. Ofta har man i buljong och sen vanligt salt utan att tänka på att buljongen också är väldigt salt.

Soppan är faktiskt inte förstörd bara för att den här för salt utan det finns ett superenkelt knep som gör att du kan ta ur saltet ur soppan.

 

Använd en potatis

Det enda du behöver är faktiskt en helt vanlig potatis. Det du ska göra är att skala en potatis, dela den på mitten och stoppa ner i soppan. Potatisen drar åt sig saltet.

Låt potatisen ligga i några minuter och smaka sedan av, är det fortfarande för salt kan du låta den ligga några minuter till.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.