Ta bort salt ur en soppa eller gryta

Det är lätt hänt när man kokar en soppa att den blir alldeles för salt. Ofta har man i buljong och sen vanligt salt utan att tänka på att buljongen också är väldigt salt.

Soppan är faktiskt inte förstörd bara för att den här för salt utan det finns ett superenkelt knep som gör att du kan ta ur saltet ur soppan.

 

Använd en potatis

Det enda du behöver är faktiskt en helt vanlig potatis. Det du ska göra är att skala en potatis, dela den på mitten och stoppa ner i soppan. Potatisen drar åt sig saltet.

Låt potatisen ligga i några minuter och smaka sedan av, är det fortfarande för salt kan du låta den ligga några minuter till.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Laga mat efter säsong

Mat & Dryck

Därför ska du äta kiwiskalet

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.