Ta bort salt ur en soppa eller gryta

Det är lätt hänt när man kokar en soppa att den blir alldeles för salt. Ofta har man i buljong och sen vanligt salt utan att tänka på att buljongen också är väldigt salt.

Soppan är faktiskt inte förstörd bara för att den här för salt utan det finns ett superenkelt knep som gör att du kan ta ur saltet ur soppan.

 

Använd en potatis

Det enda du behöver är faktiskt en helt vanlig potatis. Det du ska göra är att skala en potatis, dela den på mitten och stoppa ner i soppan. Potatisen drar åt sig saltet.

Låt potatisen ligga i några minuter och smaka sedan av, är det fortfarande för salt kan du låta den ligga några minuter till.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
3 månader hos hallon!​

Du som medlem hos Seniordeal kan nu skaffa Hallons mobilabonnemang 55+ 3GB för endast 8 kr/mån i 3 månader.


Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott! (Därefter 89 kr/ mån). 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.