Ta ett bad med äppelcidervinäger

 

Äppelcidervinäger är en helt underbar produkt. Dels så är den supergod att använda i matlagning, rakt uppochner som den är på salladen eller till att ta bort skin tags. En annan fördel som många inte vet om är att du borde hälla lite äppelcidervinäger i badet då och då.

 

Bra för huden

Under fermenteringprocessen ökar mängden C-vitamin och flera typer av B-vitamin i äpplena – vilket är superbra för huden. Genom att hälla äppelcidervinäger i badet gör du huden en tjänst!

 

Motverkar svettiga armhålor

Alla svettas och det är ingenting man borde skämmas över. Å andra sidan är det inte så kul att ha en illaluktande odör hängande efter sig. Syran i äppelcidervinägern dödar bakterierna som orsakar den unkna lukten.

 

Hjälper mot mjäll

Som vi sa tidigare så ökar vitaminnivåerna i äpplena under fermenteringsprocessen. Det är för att vinäger bryter ner jäst. Mjäll beror på att kroppen reagerar mot en sorts jästsvamp som finns överallt på huden hos vuxna. Genom att bada i äppelcidervinäger blir man av med mjällen.

 

Bra för ditt hår

Det är inte bara bra för mjäll och din hårbotten, det är dessutom bra för håret. Äppelcidervinäger återfuktar ditt hår och gör att det känns mjukt och lent.

 

 

Så här gör du

Tappa upp ditt bad precis som du alltid gör men istället för tvål eller andra medel häller du i ca tre deciliter äppelcidervinäger. Kom ihåg att inte ha för varmt vatten eftersom att det dödar många av de bra bakterierna som finns i vinägern.

Lägg dig i badet i 20-30 minuter och skölj sedan av dig noggrant så att du inte går runt och luktar vinäger efteråt.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fotmassage med Elektronisk Muskel Stimulering (EMS)

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.