Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Det är väldigt lätt att råka göra alldeles för mycket när man gör en gratäng, lasagne eller liknande. Det gör sällan något eftersom att man dels slipper laga mat nästa gång det är dags att äta och för att de här typen av matrester brukar smaka betydligt godare dagen efter.

Det som många gör fel är att man täcker gratängformen med vanligt aluminiumfolie. Det ska man helst inte göra.

 

Syre

Aluminiumfolie stoppar inte syre speciellt bra. När det kommer in syre i gratängen börjar också bakterier att frodas och maten blir ofräsch mycket snabbare.

Om du vill täcka gratängformen rekommenderas i stället plastfolie då det är mycket tätare. Ur ett miljöperspektiv är det dock bättre att du använder dig av återförslutningsbara matlådor istället för att ta ny plastfolie varje gång.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Hotell

Upplev fjällsommar hos Storsätra Fjällhotell – Få 15% rabatt!

Ny!

Storsätra Fjällhotell

Nöje

Upptäck din historia med Ancestry – för bara 10 kr!

Ny!

Ancestry

Boende

JMS erbjuder dig GRATIS vattenanalys!

Ny!

JMS

Hotell

30% Seniorrabatt på Scandic i Sverige

Scandic

Mobilabonnemang

Få 50% rabatt i 5 månader hos Vimla + 1 miljon GB i surf!

Vimla

Hotell

Boka fjälläventyr i sommar och få 15% rabatt!

Lappland Resorts

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.