Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Det är väldigt lätt att råka göra alldeles för mycket när man gör en gratäng, lasagne eller liknande. Det gör sällan något eftersom att man dels slipper laga mat nästa gång det är dags att äta och för att de här typen av matrester brukar smaka betydligt godare dagen efter.

Det som många gör fel är att man täcker gratängformen med vanligt aluminiumfolie. Det ska man helst inte göra.

 

Syre

Aluminiumfolie stoppar inte syre speciellt bra. När det kommer in syre i gratängen börjar också bakterier att frodas och maten blir ofräsch mycket snabbare.

Om du vill täcka gratängformen rekommenderas i stället plastfolie då det är mycket tätare. Ur ett miljöperspektiv är det dock bättre att du använder dig av återförslutningsbara matlådor istället för att ta ny plastfolie varje gång.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.