Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Det är väldigt lätt att råka göra alldeles för mycket när man gör en gratäng, lasagne eller liknande. Det gör sällan något eftersom att man dels slipper laga mat nästa gång det är dags att äta och för att de här typen av matrester brukar smaka betydligt godare dagen efter.

Det som många gör fel är att man täcker gratängformen med vanligt aluminiumfolie. Det ska man helst inte göra.

 

Syre

Aluminiumfolie stoppar inte syre speciellt bra. När det kommer in syre i gratängen börjar också bakterier att frodas och maten blir ofräsch mycket snabbare.

Om du vill täcka gratängformen rekommenderas i stället plastfolie då det är mycket tätare. Ur ett miljöperspektiv är det dock bättre att du använder dig av återförslutningsbara matlådor istället för att ta ny plastfolie varje gång.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Mat & Dryck

Veckans recept – Värmande potatissoppa

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
3 månader hos hallon!​

Du som medlem hos Seniordeal kan nu skaffa Hallons mobilabonnemang 55+ 3GB för endast 8 kr/mån i 3 månader.


Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott! (Därefter 89 kr/ mån). 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.