Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Det är väldigt lätt att råka göra alldeles för mycket när man gör en gratäng, lasagne eller liknande. Det gör sällan något eftersom att man dels slipper laga mat nästa gång det är dags att äta och för att de här typen av matrester brukar smaka betydligt godare dagen efter.

Det som många gör fel är att man täcker gratängformen med vanligt aluminiumfolie. Det ska man helst inte göra.

 

Syre

Aluminiumfolie stoppar inte syre speciellt bra. När det kommer in syre i gratängen börjar också bakterier att frodas och maten blir ofräsch mycket snabbare.

Om du vill täcka gratängformen rekommenderas i stället plastfolie då det är mycket tätare. Ur ett miljöperspektiv är det dock bättre att du använder dig av återförslutningsbara matlådor istället för att ta ny plastfolie varje gång.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Mat & Dryck

Knivset med 6 delar med non-stickbeläggning.

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.