Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Det är väldigt lätt att råka göra alldeles för mycket när man gör en gratäng, lasagne eller liknande. Det gör sällan något eftersom att man dels slipper laga mat nästa gång det är dags att äta och för att de här typen av matrester brukar smaka betydligt godare dagen efter.

Det som många gör fel är att man täcker gratängformen med vanligt aluminiumfolie. Det ska man helst inte göra.

 

Syre

Aluminiumfolie stoppar inte syre speciellt bra. När det kommer in syre i gratängen börjar också bakterier att frodas och maten blir ofräsch mycket snabbare.

Om du vill täcka gratängformen rekommenderas i stället plastfolie då det är mycket tätare. Ur ett miljöperspektiv är det dock bättre att du använder dig av återförslutningsbara matlådor istället för att ta ny plastfolie varje gång.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Borås Elhandel erbjuder 100 % fossilfri el!

Ny!

Borås Elhandel

Böcker

30% rabatt hos Smartphoto!

Ny!

Smartphoto

Hälsa

15% rabatt på hela sortimentet hos Ekobutiken.se!

Ny!

Ekobutiken.se

Mobilabonnemang

Just nu! 5 månader till halva priset – 3 GB för 47,50 kr/mån!

Fello

Boende

1000 kr rabatt på värmepumpar från Mitsubishi!

Treza Solutions

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.