Tandkräm, en oväntad mirakelprodukt

 

 

 

Om man vill ta hand om sina tänder borstar man dem varje morgon och kväll med tandkräm. Tandkräm gör rent tänderna, bleker emaljen och dödar bakterier. På grund av de här egenskaperna kan tandkräm användas till mycket mer än tänderna.

 

Hårfärg

Om du har färgat håret någon gång vet du att man brukar få fläckar från hårfärgen på pannan, i nacken eller någon annanstans på huden. Visst, det går jättebra att gnugga bort det med tvål men det tar tid innan det försvinner och i början brukar fläcken bara smetas ut.

Ta lite tandkräm på en bomullspad och gnugga på fläcken, den kommer att försvinna på nolltid. Kom ihåg att ta lite hudkräm efteråt eftersom att tandkräm kan torka ut huden!

 

Termos

Mattermosar eller kaffetermosar brukar vara ganska svåra att tvätta rent och efter ett tag börjar de lukta lite unket.

Häll kokande vatten tillsammans med en klick tandkräm och låt det lösa upp sig. Skaka termosen några gånger och efter att du har låtit den stå någon timme kan du skölja ur den med varmt vatten tills alla rester från tandkrämen är borta. Din termos kommer att vara skinande ren och dofta gott igen!

 

Solglasögon

Är dina solglasögon fulla med fingeravtryck och damm? Ta tandkräm på en bommulspad och gnugga ut. Fortsätt att gnugga med en torr pad tills all tandkräm är borta.

OBS! Använd en mild tandkräm för det här. En starkare variant kan repa dina glasögon eftersom att den innehåller slipmedel.

 

Skärbräda 

Har du skurit upp lök eller fisk på skärbrädan? Oavsett hur mycket man tvättar brukar både den och händerna ha lite lukt som ligger kvar. Du kan tvätta både händerna och skärbrädan med tandkräm för att få bort lukten.

 

Tuschpenna

Har du skrivit på ett papper med tusch och insett att det har gått igenom pappret och du har fula streck på bordskivan?

Ta lite tandkräm på den gröna sidan av en svamp och gnugga ut. Torka sedan av med torra pappershanddukar tills tandkrämen försvinner. Strecken kommer att vara helt osynliga!

 

Vita sulor

De vita gummisulorna på ett par gymnastikskor brukar vara nästan omöjliga att göra rent. Om dina sulor har blivit grågula och tråkiga kan du gnugga ut lite tandkräm med hjälp av en skottesvamp och sen torka/skölja rent. Dina sulor kommer att vara bländande vita igen!

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Slipa din sax hemma

Tips & Trix

Förebygg kalkavlagringar på dina duschdörrar

Tips & Trix

Håll kakelfogarna rena med ett stearinljus

Relaterade rabatter

Ljudböcker

Lyssna på Storytel helt gratis i 30 dagar

Ny!

Storytel

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Få din mat hemlevererad med foodora!

Med rabattkoden: SENIOR får du 70 kr i rabatt på din första beställning. Du slår in koden i kassan. Koden är giltig t.o.m 31 januari 2021 och minsta ordervärde 120 kr.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.