Tandkräm, en oväntad mirakelprodukt

 

 

 

Om man vill ta hand om sina tänder borstar man dem varje morgon och kväll med tandkräm. Tandkräm gör rent tänderna, bleker emaljen och dödar bakterier. På grund av de här egenskaperna kan tandkräm användas till mycket mer än tänderna.

 

Hårfärg

Om du har färgat håret någon gång vet du att man brukar få fläckar från hårfärgen på pannan, i nacken eller någon annanstans på huden. Visst, det går jättebra att gnugga bort det med tvål men det tar tid innan det försvinner och i början brukar fläcken bara smetas ut.

Ta lite tandkräm på en bomullspad och gnugga på fläcken, den kommer att försvinna på nolltid. Kom ihåg att ta lite hudkräm efteråt eftersom att tandkräm kan torka ut huden!

 

Termos

Mattermosar eller kaffetermosar brukar vara ganska svåra att tvätta rent och efter ett tag börjar de lukta lite unket.

Häll kokande vatten tillsammans med en klick tandkräm och låt det lösa upp sig. Skaka termosen några gånger och efter att du har låtit den stå någon timme kan du skölja ur den med varmt vatten tills alla rester från tandkrämen är borta. Din termos kommer att vara skinande ren och dofta gott igen!

 

Solglasögon

Är dina solglasögon fulla med fingeravtryck och damm? Ta tandkräm på en bommulspad och gnugga ut. Fortsätt att gnugga med en torr pad tills all tandkräm är borta.

OBS! Använd en mild tandkräm för det här. En starkare variant kan repa dina glasögon eftersom att den innehåller slipmedel.

 

Skärbräda 

Har du skurit upp lök eller fisk på skärbrädan? Oavsett hur mycket man tvättar brukar både den och händerna ha lite lukt som ligger kvar. Du kan tvätta både händerna och skärbrädan med tandkräm för att få bort lukten.

 

Tuschpenna

Har du skrivit på ett papper med tusch och insett att det har gått igenom pappret och du har fula streck på bordskivan?

Ta lite tandkräm på den gröna sidan av en svamp och gnugga ut. Torka sedan av med torra pappershanddukar tills tandkrämen försvinner. Strecken kommer att vara helt osynliga!

 

Vita sulor

De vita gummisulorna på ett par gymnastikskor brukar vara nästan omöjliga att göra rent. Om dina sulor har blivit grågula och tråkiga kan du gnugga ut lite tandkräm med hjälp av en skottesvamp och sen torka/skölja rent. Dina sulor kommer att vara bländande vita igen!

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Slipa till din sax

Tips & Trix

Lös upp det brända i en kastrull med socker

Tips & Trix

Ta bort repor på telefonen

Relaterade rabatter

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i vinter hos AirTours!

AirTours

Flyg

400 kr rabatt ALLA weekendpaket hos AirTours!

AirTours

Flyg

400kr rabatt på Sol- och badresor i oktober med AirTours

AirTours

Glasögon

Trött på glasögon Få 14 000kr rabatt när du gör ett linsbyte med trifokala linser!

Vårda Ögon

Glasögon

Boka kostnadsfri synundersökning (värde 595kr)!

Vårda Ögon

Båt

Seniorkryssa med Wasaline (från 285 kr)

Wasaline

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.