Återanvänd din kaffesump


Återanvänd kaffesumpen. 

Dricker du mycket kaffe? Släng inte kaffesumpen, den går nämligen att återanvända på 4 smarta sätt. Det är ju bra för både plånbok och miljö. Låt dig inspireras! 

 

När det är halt ute

Spara kaffesumpen och låt den torka. Därefter kan du strö den på trappan eller andra hala platser under vintern, istället för salt eller sand. Det fiffiga med just kaffesump är att syran i kaffet får isen att smälta lite snabbare, vilket gör att du slipper halka. Dessutom är det bättre att återanvända kaffesump än att köpa tösalt – bättre för både plånbok och miljö.  


Spara sumpen när du bryggt kaffet. 

 

Använd till växterna

I och med att kaffesump har ett lågt ph-värde så älskas den av många krukväxter. Strö helt enkelt lite kaffesump på jorden till blommorna, de kommer tacka dig! Vill du använda knepet även utomhus bör du se till att strö lite jord över sumpen, så att trädgårdens fåglar inte av misstag får i sig koffein. Ett bra ställe att använda sig av kaffesump i trädgården är i grönsakslandet. Det låga ph-värdet ogillas av sniglar och andra skadedjur, vilket får dem att hålla sitt avstånd från dina grödor. Några som däremot stormtrivs med kaffesump i jorden är daggmaskarna, som ju bara är bra för grönsakerna. 


Håll skadedjuren korta med kaffesump i jorden. 

 

Bli av med dålig lukt

Luktar det lite illa eller instängt i garderoben eller förrådet? Torka kaffesump och lägg den sedan i en ren nylonstrumpa. Knyt ihop strumpan så att sumpen inte rinner ut. Placera knytet i garderoben eller förrådet – det kommer effektivt absorbera den dåliga lukten. Knepet fungerar även i andra rum och dessutom även i kylskåpet. Du har säkert varit med om det, att lukta illa om händerna efter matlagning. Lukten av skaldjur och lök är exempel på sådant som kan sätta sig ordentligt. Det finns en enkel lösning på detta, nämligen att skrubba händerna med torkad kaffesump. Lukten kommer försvinna!  


Bli av med dålig lukt i garderoben. 

 

Ingrodda matrester

Visste du att kaffesump är ett bra medel mot ingrodda matrester i stekpannor, grytor och kastruller? Det fungerar som skrubbmedel och får effektivt bort även de mest envisa fläckar. Börja med att diska kastrullen eller stekpannan som vanligt. Applicera sedan en blandning av handdiskmedel och kaffesump, gnugga in med en kökssvamp tills fläcken givit med sig och skölj av med vatten – enkelt och effektivt!  


Bli av med  ingrodda matrester. 

   

Tips & Trix
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

Ny!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.