Tips för att boka det bästa hotellet

tips för hur du ska tänka vid hotellbokning för att få till bästa möjliga boende Gör hotellbokningen enkel. Följ våra tips och få bästa boendet.

Kolla hotell innan du köper flygbiljetter

Låt inte enbart priset på flygbiljetten bestämma när du ska resa. Kostnad för övernattning är minst lika viktigt. En tillfällig kampanj hos flygbolaget eller turen att knipa biljetter tidigt kan krocka med höga hotellpriser under samma period. Exempelvis är påsk en populär reseperiod och i vissa länder fylls hotellen snabbt. Har man otur finns det enbart mycket dyra alternativ, eller inga alls, kvar. Det kan därför vara värt att rucka lite på semesterdagarna utefter tillgängligheten för hotell och betala något mer för flygbiljetterna om det ger en lägre kostnad för övernattning.

Undersök hotellets läge och värdera utifrån resplanen

Planera din resa. Varenda minut måste inte vara schemalagt, men har du en uppfattning om hur du tänkte röra dig i staden eller mellan olika resmål kan du hitta det optimala hotellet. Hotell som ligger längre från stadskärnan är oftast billigare, men glöm inte att kolla upp hur det ser ut med kommunaltrafik och transport. Tar det för lång tid eller kostar för mycket att åka långt kan det vara bättre att bo nära. Jämför karta för hotellet på hotellets egna webbsida (där det kanske till och med finns instruktioner om hur du tar dig dit), bokningssidan och på en karttjänst. Testa att räkna ut färdrutt så att du slipper gå i en timme för att kartan var missvisande.

Jämför pris för hotell på olika hemsidor

Samma hotell kan finnas tillgänglig till olika priser på flera olika bokningssidor. För att få till bästa pris; jämför priset mellan olika bokningssidor. Ett bra verktyg är också bokningssidor som samlar många andra sidors resultat och jämför dem.

Bestäm vad som ska ingå i din hotellvistelse

Vill du ha hotellfrukost? Ett hotell med spa-avdelning och egen restaurang? Gratis internetuppkoppling? Eller räcker det kanske med något som är helt och rent? Tänk igenom vad du vill ha ut av din hotellvistelse och sök hotell därefter. Mer service innebär en högre rumskostnad, så för en resa på budget är det värt att se över vad du är villig att betala för. Brukar du inte är frukost är ju hotellfrukosten onödig. Att veta den standard en vill efterfråga gör det också lättare att filtrera hotell vid sökning på bokningssidorna. En resa med vänner eller med familj skapar andra behov gällande rumstyp, eller närhet till pool, stad och shopping.

Ta råd från andra; läs recensioner och omdömen

Kolla recensionerna för de hotell du är intresserad av. I princip alla bokningssidor låter tidigare övernattare lämna omdömen om sin vistelse. Positiva såväl som negativa kommentarer hjälper dig bilda en uppfattning om hur hotellet är. Glöm inte heller att ta en titt på när omdömen har lämnats. Gamla negativa omdömen kan ha lett till att hotellet förbättrat sig på just de punkterna, vilket kan bekräftas av senare lämnade (positiva) omdömen.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.