Tips: Odla med barnbarnen

Det kan vara riktigt roligt att få hjälpa till och ta lite ansvar i en trädgård. 

Just nu växer det så att det knakar i våra trädgårdar. Har du barn i familjen eller i omgivningen? Låt dem gärna hjälpa till i trädgården. Att så, odla, vårda och skörda gör dem mer nyfikna på naturen och mer medvetna om vad de äter och varför. En trädgård kan vara väldigt spännande för ett barn som får lära sig mycket nytt.

Många känner att de blir lugna och harmoniska av att vara ute i friska luften och att vara nära naturen. Att pyssla i en trädgård är något som många av oss vuxna mår bra av och tycker är trevligt. Extra trevligt kan det bli med lite sällskap i trädgården. Att ha sällskap av exempelvis sitt barnbarn och få visa hur en trädgård fungerar kan verkligen vara givande. Du får se trädgården ur ett barns synvinkel och det hela blir mer av ett äventyr. Låt din inspireras av barnets tankar och idéer, kanske kan ni komma på ett roligt projekt tillsammans?


Det hemmaodlade smakar allra bäst. 

Ett fröigt tips

När det kommer till barn får det mesta gärna gå väldigt snabbt. När de sår vill de så snart som möjligt kunna se resultat, gärna med en gång. Det behöver inte vara något dyrt eller märkvärdigt när det kommer till barn, faktum är att det finns en poäng i göra det konkret och enkelt. Om barnet inte är särskilt förtjust i grönsaker så kan det vara klokt att sätta frön från paprikan ni just åt. Paprikafrön är lätta att lyckas med och gror ganska så snabbt. När barnet ser detta “kretslopp” så blir grönsaksätandet kanske lite roligare framöver. De tomater du odlar själv är alltid godast. En fördel med just tomatodling är att det är väldigt enkelt att få en tomatplanta att växa.

Var bara noga med at använda bra jord och gödsel, att vattna ofta och att plantan får sol. En bra tomatsort att börja med är Gardeners Delight, den brukar passa bra för otåliga barn som snabbt vill se resultat. Ett annat tips är att låta barnet så frön i ett särskilt mönster, exempelvis som ett hjärta. Stoppa ner frön direkt i rabatten eller i en kruka. Välj gärna en sort som kommer upp snabbt, exempelvis ringblomma. Sedan kommer den lilla trädgårdsmästaren säkerligen vara nyfiken på hur fröerna utvecklas och kanske, om du har tur,  har du sått ett frö för barnets framtida trädgårdsintresse.

 


Trädgården är en intressant och spännande värld för de små. 

Trädgård
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Trädgård

Utrota mördarsniglar med öl

Trädgård

Kasta aldrig bort dina lökskal igen

Trädgård

Då ska du ha ättika och äppelcidervinäger i trädgården

Relaterade rabatter

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

ESET

Boende

Stort utbud av hjälpmedel som underlättar din vardag

CureMed

Hälsa

15% rabatt på maghälsa

Dynamic Code

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Svensk Provtagning

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

100 % förnybar el från Skellefteå Kraft

Genom vårt seniorerbjudande får du just nu 100 % förnybar el till ett schyst pris.

Du får:
– Rörligt elpris med 3,75 öre rabatt på elpriset i 3 år.
– Ingen månadsavgift i 12 månader.
– Förnybar el från norrländsk vind- och vattenkraft.

Se ditt elpris och teckna avtal enkelt – klart på några minuter.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.