Tips: Så lyckas du med tulpanerna

Tulpaner är mångas favoritblomma och hör våren till. Men det kan vara svårt att hålla dem fina. Som tur är så finns det smarta knep som får dina tulpaner att vara ståtliga och fina längre!

1 ) Skär bort ungefär en centimeter av stjälkarna med en ren och vass kniv. Först då klarar tulpanerna av att dricka ordentligt. Använd inte sax eller sekatör eftersom det trycker ihop stjälkarna så att vattnet inte kan sugas upp lika lätt.

2 ) Häll upp kallt och friskt vatten i en vas. Behåll plastfolien på i en timma, det får dem att hålla sig starka längre.

3 ) Ett klassiskt husmorsknep är att lägga i lite potatismjöl i vattnet. Tulpanerna mår väldigt bra av stärkelsen.

4 ) Ta bort plasten och arrangera dina blomster i vasen. Vill du så kan du varva blommorna med gröna blad, blåbärsris eller liknande. Det får buketten att bli fylligare.

5 ) Se till att inte ställa tulpanerna nära en värmekälla eller färsk frukt då det får dem att vissna snabbare.

6 ) Byt vatten var eller varannan dag. Tänk då på att fylla på med kallt vatten.

7 ) Skär stjälkarna på nytt efter några dagar så att de kan dra upp vatten lättare.

8 ) Ställ gärna buketten på balkongen/i källaren/på verandan/i kylen under natten. Den svala temperaturen får tulpanerna att pigga på sig och stå sig längre.   

 

      

Trädgård
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Trädgård

Därför ska du stoppa kaffesump och äggskal i din mixer

Trädgård

Dags att odla chili!

Trädgård

Utrota mördarsniglar med öl

Relaterade rabatter

Trädgård

15% rabatt på växter och trädgårdstillbehör

Odla.nu

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.