Tips till dig som vill börja spela golf

Golf är ett härligt sätt att kombinera motion, frisk luft, umgänge och egentid – på samma gång.

Att golf är dyrt, svårt och bara till för en viss grupp i samhället är en bild som varit svår att sudda ut. Idag kan alla spela golf – det har blivit en folklig sport. Golfen är ett härligt sätt att komma ut i naturen, att få motion, att få tid för sig själv och att samtidigt umgås med andra. Allt detta gör att golfen passar de flesta.

 

Val av klubb

I vissa delar av landet ligger golfklubbarna tätt. Det är bara att välja och vraka bland de olika klubbarna med sina banor och höra av sig till den som känns intressant. Ett tips är att utgå ifrån det praktiska som resvägen, om det är enkelt att ta sig dit så är sannolikheten större att du kommer spela ofta.

Då får du mer övning och mer valuta för pengarna. Du kan också välja den klubb du tror är mest omhändertagande mot nybörjare. Hör dig för bland golfare och fråga om deras upplevelser av de olika klubbarna. En annan viktig faktor att väga in i beslutet är pengarna – vilket medlemskap kostar minst? Slutligen kan du utgå ifrån vilka som redan spelar på en viss klubb – var är dina bekanta redan med?

 

Vem vet, kanske är du nästa Tiger Woods?

Grönt Kort

När du bestämt dig för att börja spela golf och valt ut en klubb så ska du fråga dem om deras möjligheter till Grönt Kort-utbildning. Sedan år 2012 har det blivit betydligt enklare att genomföra utbildningen och din klubb vet hur du ska gå tillväga. En av anledningarna till att det blivit smidigare att skaffa Grönt Kort är att visst utbildningsmaterial nu går att få digitalt. Det materialet, plus det tryckta materialet som ingår, gör att du kan studera på egen hand och lära dig allt som hör golf till – inklusive intressanta fakta och “golfvett”. Många klubbar är tillmötesgående och anpassar din utbildning efter dig och din kunskapsnivå.

Du kommer relativt snabbt få komma ut och testa dina inlästa kunskaper på riktigt. Det Gröna Kortet, ditt gyllene startkort, blir ditt när du uppnått handicap 54 och du klarat 18 poäng från gul/svart pinne, 150-metersmarkeringen. Samtidigt får du ett Golf-ID och kan redan då börja jobba mot ett bättre handicap som du kan höja när du är inloggad digitalt via ditt ID.

Allt för att underlätta ditt golfande och din kurva uppåt. Väl med Grönt Kort i handen så börjar resan ner mot handicap 36. Klubbarna brukar låta dig spela tillsammans med en vän som noterar dina resultat. Då ditt score är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) så sänks ditt handicap efter verifiering av medspelaren.

 


Det finns mycket att välja på när det kommer till skor, kläder och utrustning.

Utrustningen

För att spela golf så krävs en hel del utrustning. Det kan vara smart att inte köpa allt på en gång, eftersom du ännu inte vet om du kommer fortsätta spela. Precis i början vet du inte heller vilken typ av klubbor som passar dig bäst. Det allra bästa är därför att börja med billiga begagnade golfklubbor. Att spela med hyrda eller lånade klubbor är också ett väldigt bra alternativ då du får chans att bedöma vilka klubbor som passar. Sedan kan du avancera och köpa ett bra nybörjarset. Satsa då på ett bra halvset. Det består oftast av fem järnklubbor, 4, 6, 8, pitching wedge och sandwedge.

Ibland även 3 och 5 trä och en putter. Ett tips är att vänta med järnklubborna som har siffrorna 1, 2 och 3 tills du blivit mer varm i golfkläderna, de långa järnen kräver nämligen en noggrann träff från mitten av träffytan och med en hög hastighet. Ett halvset är en bra start med sin mix av olika klubbor som underlättar ditt spel. När det kommer till golfbag så finns det många varianter på andrahandsmarknaden.

Dessutom så följer det även med en bag i många golfset. Du behöver du bra golfskor och bekväma kläder som står emot vind och rusk alternativt bekväma shorts och pikétröja om det är sommar. Använd gärna någon typ av skärmmössa för att undvika solsting, huvudvärk eller regn direkt i ansiktet. Golf spelas ju utomhus, så du måste vara klädd för att klara av vädret på bästa sätt.

 


En klar fördel med golf är alla golfresor en kan åka på! 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Ta bort stearin från tyg

Tips & Trix

Gör rent mikrovågsugnen på 2 minuter

Tips & Trix

Slipa din sax hemma

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

Mindre än 1 vecka kvar

ESET

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.