Tips: Uppskattad och personlig present

Ge brudparet en riktigt personlig present

Ska du gå på bröllop eller något annat stort firande i sommar? Kanske har du redan bestämt dig för vad du ska ge bort i present, eller så funderar du fortfarande. Det är en balansgång mellan att vara tillräckligt påhittig och personlig och samtidigt hålla sig inom budget. Dessutom är det ju roligt att ge bort något som är personligt och inte kommer i likadana exemplar av andra gäster. Vi har riktigt bra tips – håll tillgodo!

När det kommer till bröllopspresenter så blir det allt vanligare att paren skriver listor på vad de önskar sig så att gästerna kan “paxa” just den gåva de vill köpa. Det är ju självklart väldigt smart eftersom det inte blir några dubbletter och för att brudparet får vad de verkligen vill ha, men det lämnar inte särskilt mycket kvar till gästerna att vara kreativa med. Om du ska gå på bröllop där du helt fritt kan välja vad du ska köpa så kan du därför vara nöjd. Det innebär att du kan anpassa presenten efter din egen budget och förutsättningar samt att du kan ge bort något riktigt personligt. Låt oss hjälpa dig med tips på vad detta personliga kan vara!

En korg eller låda fylld med finheter

Något som alltid uppskattas är att ge bort en vacker korg eller låda fylld med finheter och överdragen med cellofan. Här kan du vara precis hur kreativ som helst och dessutom få den lilla budgeten att se större ut. Det handlar inte alls om vilket belopp man kan lägga på sin gåva, det handlar om hur mycket kärlek och omtanke man lägger bakom. Att köpa en salladsskål och ge bort som present är relativt enkelt. Vill du ge något mer personligt så lägg samma belopp på en korg (eller en låda) med innehåll du tror passar. Var kreativ och personlig – då blir det allra bäst!

 


Det finns otroligt många olika slags korgar och lådor att välja bland. Du kan även hitta riktigt fina exemplar i antikaffärer eller på loppis. Bra kvalitet och hantverk håller över tid och kan fyndas second hand.

 

Den klassiska korgen

En klassiker som aldrig blir fel är att med hjälp av Systembolagets kunniga personal köpa en eller några fina flaskor vin. Lägg med beskrivningar om varje vin och dess karaktär samt en instruktion för när och hur vinet ska avnjutas. Exempelvis kan en flaska vara till för att öppnas på första bröllopsdagen, en annan för den tionde bröllopsdagen och en tredje för att serveras på en middag då du själv är närvarande. Det går självklart bra att köpa alkoholfria varianter som också mognar fint av några års lagring, ta hjälp om du är osäker.

Tanken med denna gåva är inte att ge bort alkohol, tanken är att ge bort något som blir finare med tiden och som skapar förutsättningar till firande. För att flaskorna ska ligga stadigt kan du fylla botten med träull eller ihopskrynklad cellofan. Lägg gärna med någon chokladkaka, en förpackning kex och en burk marmelad. Extra personligt blir det om du bakar kexen själv och själv gör marmeladen, förutsatt att du har tid.

 


Två fina glas kan med fördel ligga med i korgen.

 

En litteraturkorg

Om brudparet är intresserade av litteratur så kan du fylla en korg eller låda med klassiska romaner eller diktsamlingar. Ta gärna en titt i deras bokhyllor innan du gör inköpen, så att det inte blir dubbletter. Fyll botten med träull eller cellofan och placera böckerna fint tillsammans med fina pennor, papper och bokmärken. Kanske kan det även vara roligt att lägga med presentkort på skrivarkurs? Möjligheterna för vad du stoppar i korgen/lådan är oändliga och du kan välja det som är personligt och speglar din relation till brudparet.

 


En fin penna kanske kan vara något? 

En spakorg

En uppskattad variant är att fylla en korg eller låda med härliga duscholjor, doftljus, massageoljor, tvättsvampar och annat som kan ge paret lite extra lyx i vardagen efter bröllopsresan. Ge dem sådant som ger en “spakänsla” i hemmet. Vill du så kan du lägga med en varsin morgonrock som du dessutom kan låta broderas med initialer eller namn. Hur mycket du ger bort beror självklart på hur mycket tid du har på dig och hur din budget ser ut.

 

Låt presenten spegla personlighet och relation

Presenten med fylld korg kan varieras i all oändlighet. Låt den gärna spegla parets drömmar och intressen. Är de intresserade av vin så kan du fylla korgen med vin och fina böcker om Frankrike och Italien. Är de intresserade av att börja dyka så kan du lägga i simglasögon och böcker om hav och dykning. Kanske även tillsammans med presentkort på dykning? Var kreativ och personlig i din present – det kommer uppskattas!

 


En gammal (men fungerande) kamera kan uppskattas av många. Särsilt om brudparet i fråga är fotointresserade. Varför inte fylla en korg med sådant som är fotorelaterat?    

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.