Tipsen för en billigare utlandsresa

Med en billigare flygresa kan du kanske ta dig längre bort än du först tänkt. 

Att åka utomlands på semester lockar extra mycket nu när hösten är på intåg. Att gå barfota på en strand eller strosa omkring vackra gränder skulle inte vara helt fel. Se till att inte spendera pengar i onödan på själva flygresan. Ta del av våra tips!

 

Mitt i veckan är smartast

Om du har möjlighet att vara flexibel så är en resa mitt i veckan ofta en hel del billigare. Vanligast är att åka på weekendresa mellan torsdag-söndag eller veckolång resa från helg till helg. Det drar upp priserna varför det är klokt att resa andra dagar. 

Var smart – välj lågsäsong

De flesta vill resa ungefär samma veckor under året vilket får priserna att skjuta i höjden. Undvik att resa under skollov som exempelvis jullov och höstlov. Planera in resan i början av december eller sista veckorna av januari. Då reser färre, vilket är bra för din plånbok.

Rätt kort

Det är lätt att missa informationen om detta när man ska boka resa, men flygbolagen tar ibland ut en avgift för själva kortet när du betalar. Håll utkik efter detta och välj ett annat kort om du har möjlighet. Dessutom är det bra att köpa resan med ett kort som ger dig återbetalningsskydd. Kolla upp vad som ingår i ditt kreditkort innan du betalar.

Billigaste avreseorten

Ibland lönar det sig att kika på priserna på resor från en annan flygplats, de kan vara billigare. Ibland även en hel del billigare. Har du tid över kan det kanske löna sig att ta tåget till en annan stad och flyga därifrån.

Det kan löna sig att boka på natten.

Boka vid rätt tillfälle

Det brukar finnas både sista-minuten och boka-tidigt-rabatter. Sista-minuten- biljetter brukar dyka upp om vädret är bra här hemma, eftersom färre väljer att resa bort då. Är du flexibel med din resa är det smart att hålla utkik efter biljetter i god tid. Om du är säker på när du ska åka, och det finns boka-tidigt-rabatter, så ska du självklart ta del av dem. Vanligtvis är reguljärflygbiljetter under lågsäsong billigast cirka fyra till sex veckor före avresan.Gällande högsäsong behöver du dock boka tidigare.

Boka nattetid

Flygpriserna ändras hela tiden med tanke på kunders efterfrågan och intresse. Ofta påverkas priserna när många söker efter liknande resor samtidigt på flygbolags hemsida. I och med det kan det löna sig att boka mitt i natten. Det är bara att stanna uppe lite längre, det kan löna sig!

  

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Livsstil

Exklusiv picnickorg för 2

Livsstil

Klassisk picnickorg för 4

Livsstil

Praktisk picnicväska för friluftscamparen

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.