Tjäna pengar på dina semesterfoton

Sälj dina semesterfoton via bildbank och få extra inkomst. Sälj dina semesterfoton via bildbank och få extra inkomst.

Har du kameran i högsta hugg ute på resa? Med rätt tänk och lite tur kan du faktiskt tjäna pengar på dina semesterfoton. Genom att sälja dina bilder till populära och välanvända bilddatabaser kan du få en slant varje gång någon laddar ner och använder dina bilder. Ett enkelt sätt att tjäna lite extra inkomst! Så passa på att knäppa ett par extra bilder av staden, sevärdheter eller typiska semestersituationer.

Hur gör jag?

Du ansluter dig till en bildbyrå eller digital bilddatabas där du genom ett konto laddar upp dina foton. Gör en avvägning om du vill lägga upp dina bilder på många databaser samtidig. Det ökar chansen att fler köper dina bilder men innebär att du måste ägna mer tid åt att uppdatera dina bilder.

Vem använder bilderna?

Allt från företag och organisation till tidningar och bloggare drar nytta av att använda bilddatabaser. Det händer att enklare reklamkampanjer på nätet eller i tidningar nyttjar bildbanker till sina artiklar, och bloggar om exempelvis resor eller mat köper in bilder för att fylla sina hemsidor med mer innehåll.

Tänk på!

Att ha så högupplösta bilder som möjligt med bra kvalité. Brusiga foton med dålig ljussättning som är i lågt format (exempelvis taget med en mobilkamera) kommer inte locka många. Att du måste ha så kallat modellrelease från de personer som förekommer på bilderna. De måste ge skriftligt samtycke till att bilder på dem kan användas och spridas. Att först kolla upp regler för fotografering. Det är oftast helt okej att fota monument, men det kan förekomma fotoförbud inne i lokaler eller på privat område. Att i databasen märka upp bilderna med rätt nyckelord och beskrivningar av bilden för att bilden ska hittas. Förekommer ett känt monument i bakgrunden så nämn den.

Beskriv ålder på de som förekommer i bilden, deras relation och/eller vad som utspelar sig. Att ta många bilder. En serie bilder av samma situation (ett restaurangbesök, avslappning vid poolen, turistbuss) tagna ur olika vinklar eller med olika bildkompositioner underlättar för köparen att hitta just den bild den letar efter bland dina verk. Att kolla upp villkoren för den bilddatabas du vill ansluta dig till. Akta dig för klausuler som hindrar dig från att ladda upp samma bilder på andra databaser, se över ersättning per bild och tänk igenom i vilka syften dina bilder får användas. Källor: PC för alla

Ekonomi
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Därför är flytträtten för pensioner viktig för dig

Ekonomi

Så får du koll på dina fribrev

Ekonomi

Utnyttja flytträtten – låt inte tjänstepensionen ligga kvar hos din gamla arbetsgivare

Relaterade rabatter

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Ekonomi

Här är din present från Tryggsam! 🔑

Tryggsam

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.