Torra händer? Så här gör du de mjuka och återfuktade igen!

Kurvan börjar plana ut och antalet nya coronafall blir färre och färre för varje dag som går. Risken att bli smittad är dock fortfarande stor och det är otroligt viktigt att alla fortsätter följa folkhälsomyndighetens direktiv.

Ett av de viktigaste direktiven är att vi tvättar våra händer ordentligt. Så fort vi har varit ute och tagit på någonting ska händerna tvättas i minst 30 sekunder. Problemet med att tvätta händerna så ofta är att de snabbt blir väldigt torra, här nedan kan du läsa några tips på hur du håller de återfuktade.

 

Smörj in händerna varje gång du tvättar de

Många har små flaskor med handdesinfektionsmedel i fickan eller handväskan. En bra idé är att dessutom ha en liten flaska handkräm med sig. För att bli maximalt återfuktade ska händerna smörjas nämligen in så fort som möjligt efter du har tvättat de eller använt handsprit.

 

Använd handkräm utan parfym och alkohol

När du köper handkräm nästa gång är det bra att titta vad de innehåller. Handkräm med alkohol eller parfym kan faktiskt torka ut händerna ännu mer. Det rekommenderas att du använder handkräm med honung eller aloe vera!

 

Håll händerna varma

Varma händer har bättre blodflöde. Om man har bättre blodflöde i händerna förnyas hudcellerna snabbare vilket håller händerna fräscha och mjuka.

 

Använd handskar

Istället för att behöva tvätta händerna hela tiden kan dy skydda de genom att använda handskar. Var dock noga med att byta handskar lika ofta som du skulle tvätta händerna!

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.