Trädgårdsarbete är det bästa sättet att komma i form

Alla har nog stått i slutet på december och lovat sig själv att det nya året kommer att bli ett nytt år med ett nytt jag och nytt fokus på kost och hälsa. Gym och livsmedelsbutiker utnyttjar det här ordentligt för att sälja nyttig mat och medlemskap men redan i februari brukar deras kampanjer avslutas.

 

Det är inte så konstigt att kampanjerna avslutas, det är nämligen en trend som man ser hos de flesta ”nyårslöftarna” också. De börjar gå till gymmet 5-6 dagar i veckan och kör stenhårt men efter en månad eller två brukar motivationen återgå till det den varit tidigare år.

 

Upprätthållning är nyckeln

 

Om man vill må bättre och leva ett hälsosamt liv handlar det inte om att behöva satsa stenhårt i några veckor utan man måste aktivera kroppen med någonting man faktiskt tycker om att göra. Till exempel trädgårdsarbete.

 

Dr. Naveed Sattar är forskare inom metabolisk medicin och han menar att det som faktiskt gör skillnad är att upprätthålla fysisk aktivitet. Att räfsa löv i 30 minuter bränner till exempel 120 kalorier och förutom att du ökar pulsen kommer du även att bygga muskler. 

 

Om du utför trädgårdsarbete några gånger i veckan kan du öka din livslängd med upp till 7 år och halvera risken för hjärtattack men det är som du kanske gissar inte just trädgårdsarbete som är själva nyckeln utan att du gör någontin du tycker om och som du kommer fortsätta göra i mer än 2 månader per år.

 

Vissa tycker om att cykla, andra att simma, vissa spelar golf och andra pular i trädgården. Det gäller att du hittar ditt sätt att aktivera kroppen på.

 

 

 

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fotmassage med Elektronisk Muskel Stimulering (EMS)

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.