Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Fredrik Starke i bild. VD på Tryggsam.

Fredrik Starke, VD på Tryggsam. Foto: Tryggsam

Fler uppgav att de blivit ID-kapade under 2021 och trots få polisanmälningar ökade ID-kapningar samma år. Många väljer att inte anmäla i brist på tro om att brotten ska lösas. Tillsammans med Tryggsam erbjuder Seniordeal nu alla medlemmar ett ID-skydd.

Upp mot 250 000 svenskar har någon gång blivit ID-kapade. Det visar säkerhetsföretaget Tryggsams studie från 2021, vilket indikerar på en markant ökning i jämförelse med föregående år. Däremot är det långt ifrån alla som väljer att anmäla – studien visar även att under 2020 uppgav 180 000 personer att de blivit utsatta för ID-kapning, men endast 15 procent valde att anmäla till polisen.

– Det är oroande. En anledning kan vara det låga förtroendet för att brottet ska lösas, som rapporten visar är allra lägst hos personer som själva blivit utsatta för ID-kapning. Dessvärre är misstron inte utan grund, säger Fredrik Starke, VD på Tryggsam.

Antalet identitetsbedrägerier som klaras upp av polisen var endast två procent under 2020, enligt Brå.

– Tidigare utförda undersökningar av andra företag visar på höga siffror gällande antal svenskar som är drabbade av ID-kapningar. Tryggsams rapport bygger på ett stort urval med över 100 000 personer och gör det tydligt att verkligheten är ännu värre än vad man befarat, säger Fredrik Starke.

Tryggsam säkrar dig och din identitet genom digitaliserade skydd för att minska risken för bedrägeri. Som medlem hos Seniordeal erbjuds du nu exklusivt ett ID-skydd hos Tryggsam för att förebygga identitetsstöld – där din säkerhet är i fokus.

Läs hela rapporten om ID-kapningar mellan 2019-2021 här.

 

Tryggsam är ett svenskt säkerhetsföretag som grundades 2013 och skapar tekniska lösningar för en tryggare vardag. Många oroar sig över sitt hem, sitt företagande och med den växande arenan för digitala bedrägerier – sin identitet. Tryggsam erbjuder digitaliserade skydd så som Mobilt brandlarm, Bolagsbevakning samt Kreditbevakning med ID-skydd.

 

Boende,Ekonomi,Livsstil,Tips & Trix
Harald Nylund
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Livsstil

Så påverkas dina relationer och dejtingliv av snus

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Boende

Sov gott – och få 55% på ALLT från Emma Sleep!

Emma Sleep

Boende

Teckna elavtal hos Göta Energi och fyll kylen med 500 kr mat!

Göta Energi

Boende

20% rabatt hos markslojd.com

Markslöjd

Boende

10% rabatt på belysning

Lysman

Boende

15% rabatt på hela köpet hos Homeroom!

Homeroom

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.