Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Fredrik Starke i bild. VD på Tryggsam.

I annonssamarbete med Tryggsam

Fredrik Starke, VD på Tryggsam. Foto: Tryggsam

Fler uppgav att de blivit ID-kapade under 2021 och trots få polisanmälningar ökade ID-kapningar samma år. Många väljer att inte anmäla i brist på tro om att brotten ska lösas. Tillsammans med Tryggsam erbjuder Seniordeal nu alla medlemmar ett ID-skydd.

Upp mot 250 000 svenskar har någon gång blivit ID-kapade. Det visar säkerhetsföretaget Tryggsams studie från 2021, vilket indikerar på en markant ökning i jämförelse med föregående år. Däremot är det långt ifrån alla som väljer att anmäla – studien visar även att under 2020 uppgav 180 000 personer att de blivit utsatta för ID-kapning, men endast 15 procent valde att anmäla till polisen.

– Det är oroande. En anledning kan vara det låga förtroendet för att brottet ska lösas, som rapporten visar är allra lägst hos personer som själva blivit utsatta för ID-kapning. Dessvärre är misstron inte utan grund, säger Fredrik Starke, VD på Tryggsam.

Antalet identitetsbedrägerier som klaras upp av polisen var endast två procent under 2020, enligt Brå.

– Tidigare utförda undersökningar av andra företag visar på höga siffror gällande antal svenskar som är drabbade av ID-kapningar. Tryggsams rapport bygger på ett stort urval med över 100 000 personer och gör det tydligt att verkligheten är ännu värre än vad man befarat, säger Fredrik Starke.

Tryggsam säkrar dig och din identitet genom digitaliserade skydd för att minska risken för bedrägeri. Som medlem hos Seniordeal erbjuds du nu exklusivt ett ID-skydd hos Tryggsam för att förebygga identitetsstöld – där din säkerhet är i fokus.

Läs hela rapporten om ID-kapningar mellan 2019-2021 här.

 

Tryggsam är ett svenskt säkerhetsföretag som grundades 2013 och skapar tekniska lösningar för en tryggare vardag. Många oroar sig över sitt hem, sitt företagande och med den växande arenan för digitala bedrägerier – sin identitet. Tryggsam erbjuder digitaliserade skydd så som Mobilt brandlarm, Bolagsbevakning samt Kreditbevakning med ID-skydd.

 

Boende,Ekonomi,Livsstil,Tips & Trix
Harald Nylund
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Boende

Mygglampa Effektiv

Relaterade rabatter

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

Ny!

SOVA

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.