Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Person med ryggsäck på semester

I annonssamarbete med Tryggsam

Under semestertider är vi extra utsatta för brott och bedrägerier. Foto: Tryggsam

Att bli utsatt för bedrägeri på semestern är både påfrestande och stressigt – något som ledigheten ska vara raka motsatsen till. Seniordeals samarbetspartner Tryggsam vill uppmana fler att ha koll på vad som gäller redan innan planet lyfter – och ger Seniordeals medlemmar några extra bra tips före avfärd.

En vanlig strategi för tjuvar är att begå brott under tider när vi är som mest sårbara. Därför blir sommaren oftast en högtid för bedrägeribrott, eftersom många går på semester och kanske inte är lika uppmärksamma som vanligt. Det ska dock nämnas att detta förstås inte bara sker under sommartid, utan kan ske när som helst.

Här är våra tips för att du ska få en så säker semester som möjligt.

1. Lägg inte ut i sociala medier att du ska resa iväg

Trots att du är exalterad över din resa och gärna vill dela med dig av din entusiasm, kan detta vara riskabelt ifall fel personer får reda på det. Se därför till att spara på informationen tills du anlänt, alternativt redan kommit hem från din resa.

2. Informera bara dina närmaste att du ska åka utomlands

Självklart innebär inte vårt första tips att du inte får dela med dig av dina semesterplaner med dina nära och kära. Tvärtom – du bör informera dina närmaste kontakter. Det är alltid bra att ha nära kontakter som vet var du befinner dig, oavsett situation.

3. Håll koll på dina ID-handlingar

Dina ID-handlingar kan vara avgörande när tjuvar begår ID-kapningsbrott. Detta gäller inte endast vid förlust eller stöld av sina ID-handlingar, utan det räcker med att tjuvar tar kort eller spelar in dig när du muntligt uppger ditt personnummer. Komplettera gärna med Tryggsams nyckelbricka så chansen ökar att få dina ID-handlingar tillbaka ifall de skulle tappas bort. Med Tryggsams nyckelbricka kan den som hittar din ID-handling kontakta Tryggsam och erbjudas hittelön.

4. Ha ett bra ID-kapningsskydd!

Med hjälp av ett bra ID-kapningsskydd har du stora chanser att avbryta en pågående ID-kapning. Tryggsams ID-skydd meddelar dig i realtid ifall någon skulle göra en kreditupplysning i ditt namn. Det innebär att du på några sekunder kan upptäcka bedrägeriet, ringa spärrlinjen och avbryta ID-kapningen – vilket ger dig bäst förutsättningar till att inte bli bestulen på dina pengar.

5. Håll dig uppkopplad på mobilnätet

Under semestertider kan det vara skönt att koppla ifrån, men ju snabbare du får vetskapen att någon gjort ett intrång i ditt personnummer, desto bättre chanser har du till att avbryta kapningen. Genom att hålla dig uppkopplad på mobilen via ett mobilnät kan du med hjälp av vår kreditbevakning få meddelande direkt om någon gör en kreditupplysning i ditt namn. Om du vill uppleva dig frånkopplad, men samtidigt skyddad, rekommenderar vi att du stänger av notiser från andra plattformar men behåller Tryggsams kreditbevakning igång.

 

Som medlem hos Seniordeal erbjuds du nu exklusivt Tryggsams kreditbevakning – för att du ska kunna känna dig trygg var du än befinner dig!

Boende,Ekonomi,Livsstil,Tips & Trix
Harald Nylund
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Portabel luftrenare

Boende

Den Snyggaste Noppborttagaren!

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

Boende

20% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Electrolux

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.