Tunnt hår? Så här får du tillbaka volymen

 

Nästan alla kvinnor uppger att deras hår har blivit tunnare efter övergångsåldern. Oftast beror det på vårt genetiska håravfall, vilket man oftast inte kan göra någonting åt. Men det finns ändå några knep för att få tillbaka volymen och ha samma svall som på yngre dagar.

 

Gråa hårstrån

Det finns flera saker som händer med kroppen och håret när vi blir äldre. Det som man kan se tydligast är förstås att håret blir grått. Anledningen till att håret blir grått är att kroppen slutar producera melanin i hårfibrerna. När man får gråa hårstrån är lite olika och brukar dessutom vara genetiskt. Får andra i din familj gråa hårstrån tidigt är det ganska troligt att du också kommer att få det.

 

Krökta hårstrån

När man är ung är hårstråna helt runda och mjuka men under årens lopp blir hårstråna mer krökta och kantiga. Eftersom att hårstråna ändrar form kan håret upplevas både strävare och svårare att få kontroll över.

 

Tunnare hår

När vi blir äldre så blir egentligen inte hårstråna speciellt mycket tunnare. Däremot slutar vissa hårsäckar att helt producera hår vilket medför att håret upplevs som tunnare. Män tappar ofta mycket hår på samma ställe vilket lämnar kala fläckar men kvinnor tappar istället lite hår överallt. Det positiva är att det finns något man kan göra åt saken!

 

Biotin och b-vitamin

Nej tyvärr, dina hårsäckar kommer inte att producera mer hår, däremot kommer dina befintliga hårstrån bli betydligt tjockare, mjukare och rundare vilket ger ett helthetsperspektiv att håret är tjockare. Biotin kan du inta antingen oralt som ett vanligt kosttillskott eller applicera direkt på håret i form av ett schampoo eller inpackning.

 

Som medlem i Seniordeal kan du handla biotin och andra bra hårvårdsprodukter på BeautyPlanet och få 10% rabatt. Använd bara koden SENIORDEAL10 i kassan!

 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Några saker du knappast visste var dåliga för tänderna

Hälsa

Bota din täppta näsa på 25 sekunder

Hälsa

Kvällsvanor som leder till en god natts sömn

Relaterade rabatter

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Hälsa

15% rabatt på maghälsa

Dynamic Code

Hälsa

20% rabatt på Allmän Hälsokontroll

Mindre än 1 vecka kvar

Svensk Provtagning

Hälsa

20% rabatt på Hälsokontroll Premium

Mindre än 1 vecka kvar

Svensk Provtagning

Hälsa

16% rabatt på golf- och träningskläder

Daily Sports

Hälsa

Har glasögonen gått sönder?

Glasögonverkstan

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.