Tvätta INTE trallen med högtryck

Vårvärmen har börjat smyga sig på och nästa helg är det långledigt i och med påsken.  När värmen kommer brukar det bli dags att tvätta och olja altanen hemma. Om du måste tvätta trallen är det viktigt att du aldrig använder dig av en högtrycksspruta.

På trallen brukar det finnas massvis med smuts, fågelskit, påväxt eller annat tråkigt som du måste få bort innan du oljar. Då kan det kännas bekvämt att ta hötryckstvätten och blåsa bort allt på en gång. Det är ingen bra idé!

 

Förstör porerna

Att arbeta med en högtryckstvätt på så kort avstånd kommer troligtvis resultera i att du spränger sönder träporerna med det hårda trycket. Det leder i sin tur till att det dels kan bli fullt med stickor som du sedan måste slipa bort med en slipmaskin. I värsta fall förstör du porerna så mycket att träet blir förstört. De kommer bli fyllda med vatten och du kommer inte att kunna olja på flera dagar och dessutom kommer träet att bli mer ömtåligt i framtiden och ruttna mycket snabbare.

 

Fungerar med lägsta effekt

Helst ska du använda en rotborste, ett bra altanmedel som finns hos färghandlaren och en helt vanlig trädgårdsslang men om du nu känner att du måste rengöra trallen med högtryck så se till att den går på absolut lägsta effekt och att du håller munstycket så långt ifrån altangolvet som möjligt.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.