Ugnsomelett med kantarellstuvning – oslagbart gott

 

En ordentlig skörd av skogens guld. Foto: Pixabay

Det enkla är ofta det goda. Krångla inte till det, gör en ugnsomelett med en krämig kantarellstuvning – det är ljuvligt gott!

Ingredienser till omeletten

  • 5 dl mjölk (standard eller mellan)
  • 4 normalstora ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör (till formen)

Ingredienser till stuvningen

  • 1 l färska, rensade kantareller
  • Smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar (blanda gärna vitpeppar och svartpeppar)
  • 3 dl vispgrädde (det går även att använda matgrädde)
  • Majsstärkelse
  • Färsk persilja (till garnering)

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader (varmluft ca 180 grader).

2 ) Ta fram en kopp och en vanlig gaffel. Häll i vetemjölet tillsammans med lite mjölk, vispa till en redning.

3 ) Blanda ut redningen med resten av mjölken. Låt det koka upp försiktigt under omrörning, var noga med att inte bränna vid. Ta av från plattan och låt svalna.

4 ) Ta fram en bunke och vispa äggen och tillsammans med mjölk, salt och vitpeppar. Det går bra att vispa för hand, det ska bara bli bra blandat.

5 ) Smöra en ugnssäker form.

6 ) Häll i smeten i formen. Låt grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Det ska bli en lätt gyllene yta.

7 ) Under tiden som omeletten står i ugnen kan du göra stuvningen. Börja med att ansa svampen och skär den i mindre bitar om det behövs.

8 ) Klicka i smör i en stekpanna och stek sedan svampen tills vätskan försvunnit och den krympt. Den ska vara genomstekt men inte bränd. Salta och peppra svampen när den är stekt.

9 ) Slå på grädden och red den med majsstärkelse till önskad konsistens. Rör under tiden.

10 ) Ta ur omeletten när den är klar och bred ut svampstuvningen på den. Strö över grovhackad färsk persilja och servera varm. Njut!

Smörstekta kantareller är också gott. Foto: Stockphotosecrets

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.