Ugnsomelett med kantarellstuvning – oslagbart gott

 

En ordentlig skörd av skogens guld. Foto: Pixabay

Det enkla är ofta det goda. Krångla inte till det, gör en ugnsomelett med en krämig kantarellstuvning – det är ljuvligt gott!

Ingredienser till omeletten

  • 5 dl mjölk (standard eller mellan)
  • 4 normalstora ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör (till formen)

Ingredienser till stuvningen

  • 1 l färska, rensade kantareller
  • Smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar (blanda gärna vitpeppar och svartpeppar)
  • 3 dl vispgrädde (det går även att använda matgrädde)
  • Majsstärkelse
  • Färsk persilja (till garnering)

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader (varmluft ca 180 grader).

2 ) Ta fram en kopp och en vanlig gaffel. Häll i vetemjölet tillsammans med lite mjölk, vispa till en redning.

3 ) Blanda ut redningen med resten av mjölken. Låt det koka upp försiktigt under omrörning, var noga med att inte bränna vid. Ta av från plattan och låt svalna.

4 ) Ta fram en bunke och vispa äggen och tillsammans med mjölk, salt och vitpeppar. Det går bra att vispa för hand, det ska bara bli bra blandat.

5 ) Smöra en ugnssäker form.

6 ) Häll i smeten i formen. Låt grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Det ska bli en lätt gyllene yta.

7 ) Under tiden som omeletten står i ugnen kan du göra stuvningen. Börja med att ansa svampen och skär den i mindre bitar om det behövs.

8 ) Klicka i smör i en stekpanna och stek sedan svampen tills vätskan försvunnit och den krympt. Den ska vara genomstekt men inte bränd. Salta och peppra svampen när den är stekt.

9 ) Slå på grädden och red den med majsstärkelse till önskad konsistens. Rör under tiden.

10 ) Ta ur omeletten när den är klar och bred ut svampstuvningen på den. Strö över grovhackad färsk persilja och servera varm. Njut!

Smörstekta kantareller är också gott. Foto: Stockphotosecrets

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

100kr rabatt hos Hemköp!

Ny!

Hemköp

Mat

Spara 1357kr hos HelloFresh!

Ny!

HelloFresh

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.